Jyllands-Posten

Don Ø stopper i bestyrelse­r på stribe

- MICK KRISTENSEN

Inden for få uger er Flemming Østergaard udtrådt af fire bestyrelse­r. Hovedperso­nen kalder sig nu for pensionist.

Flemming Østergaard, også kendt som Don Ø, har sat gang i sit exit fra erhvervsli­vet.

Siden den 15. maj er Flemming Østergaard således udgået af fire bestyrelse­r. Senest er han udtrådt af urfirmaet Lars Larsens Watches’ bestyrelse.

»Jeg er 75 år og traekker mig nu roligt tilbage. Jeg har vaeI

ret meget syg (med kraeft, red.) og er nu pensionist,« siger Flemming Østergaard til Jyllands-Posten.

Den tidligere FCK-boss er fortsat involveret i tre bestyrelse­r i Danmark, heriblandt rejseselsk­abet Albatros Travel, ligesom han er en del af advisory boards i udlandet.

»Lige nu fortsaette­r jeg i de resterende bestyrelse­r. Senere på året tager jeg stilling til, om jeg skal fortsaette i de bestyrelse­r,« siger Flemming Østergaard.

begyndelse­n af året fik Flemming Østergaard konstatere­t kraeft i ansigtet og naesen. Han fortaeller, at han lige nu har det fint og går til kontrol hver ottende uge.

Halvandet års faengsel

Disse bestyrelse­r har Flemming Østergaard netop trukket sig fra:

N All Right Biografer A/S

N All Right Film A/S

N Obel Film A/S

N Lars Larsen Watches A/S

Disse bestyrelse­r er Flemming Østergaard fortsat en del af:

N Albatros Travel A/S

N MBG Entreprise A/S

N Flemming Østergaard Management A/S

Flemming Østergaard blev i marts 2017 idømt halvandet års ubetinget faengsel og fik konfiskere­t 9 mio. kr. i sagen om kursmanipu­lation med Parken-aktier.

Dommen begyndte han at afsone i juni 2018 på Pension Engelsborg i Lyngby med udgang hver tredje weekend. I øjeblikket er han prøveløsla­dt.

Det er godt 20 år siden, at han efter en lang erhvervska­rriere med direktørpo­ster og ejerskaber af selskaber trådte ind i fodboldfor­retningen bag FC København.

Med Flemming Østergaard som først direktør og siden som formand voksede forretning­en i skikkelse af Parken Sport & Entertainm­ent til at vaere en markant underholdn­ingskoncer­n. Blikfanget var FCK med hjemmebane­n Parken, der også var ramme om bl.a. store internatio­nale rock- og popkoncert­er og Eurovision Song Contest 2001.

Parken Sport & Entertainm­ent investered­e ydermere i f.eks. Lalandia, en håndboldkl­ub, et billetbure­au, en fitnesskae­de og en tv-virksomhed. I 2010 stoppede Flemming Østergaard i Parken Sport & Entertainm­ent.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark