Jyllands-Posten

Apple-exit gør ondt på MT Højgaard

Entreprenø­r-selskabet MT Højgaard skulle have opført Apples store datacenter i Aabenraa, som techkaempe­n har besluttet at droppe, og taber dermed en anseelig milliard-ordre.

- RASMUS BENDTSEN

Entreprenø­rselskabet MT Højgaard må vinke farvel til en milliardor­dre, efter at Apple har besluttet at droppe byggeriet af et nyt datacenter i Aabenraa.

Det oplyser MT Højgaard i en fondsbørsm­eddelelse.

»MT Højgaard A/S har modtaget en ophaevelse af en vaesentlig ordre på opførelse af et datacenter uden for Aabenraa, da projektet indstilles. Ophaevelse­n af ordren ventes at reducere MT Højgaard-koncernens samlede ordrebehol­dning i niveauet 1,9 mia. kr. med effekt over de kommende tre-fire år,« skriver MT Højgaard i meddelelse­n.

Ved udgangen af 1. kvartal i år udgjorde MT Højgaards samlede ordrebehol­dning 8,8 mia. kr.

Apple meddelte tirsdag Aabenraa Kommune, at selskabet havde droppet planerne om at bygge et nyt stort datacenter ved Kassø uden for Aabenraa.

Satser på Viborg

Apple købte den 285 hektar store grund tilbage i 2017, men techgigant­en har nu valgt at droppe planerne om opførelsen af datacenter­et. I stedet vil Apple udvide det datacenter, som allerede er under opførelse ved Viborg.

MT Højgaard oplyser, at selskabet fastholder sine forventnin­ger til året på trods af tabet af milliardor­dren. Entreprenø­rkoncernen forventer en omsaetning på omkring 7,0 mia. kr. og et resultat af den primaere drift i niveauet omkring 75 mio. kr.

»Vi er aergerlige over, at projektet uden for Aabenraa indstilles, men vi glaeder os over vores staerke position i det fortsat attraktive marked for datacentre. Selvom der var tale om en stor ordre, havde den en lang produktion­stid på trefire år. Derfor påvirker ophaevelse af ordren ikke vores forventnin­ger til 2019 eller bemandinge­n i MT Højgaard i den kommende periode,« udtaler adm. koncerndir­ektør Anders Heine Jensen i en mail.

Efter fondsbørsm­eddelelsen onsdag formiddag faldt MT Højgaard-aktien og lukkede onsdag i kurs 73 – et fald på 3,31 pct.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark