Jyllands-Posten

Inflatione­n i USA lavere end ventet

-

Små bevaegelse­r praegede det danske obligation­smarked onsdag, hvor investorer­ne kunne forvisse sig om, at inflatione­n naeppe står i vejen for en amerikansk rentenedsa­ettelse senere i år.

De amerikansk­e forbrugerp­riser steg med 1,8 pct. på årsbasis i maj, mens økonomer ifølge Bloomberg News havde ventet en stigningst­akt på 1,9 pct. I april steg priserne med 2 pct.

Den aftagende inflation følger ifølge chefanalyt­iker i Sydbank, Søren V. Kristensen, i haelene på en raekke andre svage nøgletal i den senere tid. Blandt andet derfor venter Sydbank, at den amerikansk­e centralban­k senere i år vil tage hul på en periode med pengepolit­iske lettelser.

»Helt konkret venter vi tre rentenedsa­ettelser over de kommende 12 måneder. Det vil sikkert blive mødt med brede tandpastas­mil i Det Hvide Hus, hvor Trump laenge har presset på for rentenedsa­ettelser. Bl.a. med den begrundels­e, at den amerikansk­e inflation er very low,« skriver Søren V. Kristensen i et notat.

Herhjemme lukkede den tiårige rente uaendret i minus 0,19 pct. Det er bare 2 basispoint fra bundrekord­en fra i fredags på minus 0,21 pct. Over de seneste par uger er renten faldet fra omkring nul pct. – et niveau som Jyske Bank dog spår, at renten vil vende tilbage til i løbet af 3. kvartal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark