Jyllands-Posten

GN tog føringen på ny grøn dag

-

GN Store Nord tog teten på det danske aktiemarke­d onsdag, hvor det hjemlige marked trodsede fald i udlandet og steg for fjerde børsdag på stribe.

C25-indekset lukkede 0,75 pct. højere i 1.137,97 efter stigninger til et flertal af C25-aktierne og kursrekord­er til Carlsberg, Chr. Hansen, Tryg, Ørsted og Coloplast.

I toppen skilte GN sig dog grundigt ud med en gevinst på 5,2 pct. til 328,50 kr. tilsynelad­ende uden bagvedligg­ende nyt.

Fremgangen kom dog efter et fald på 2,7 pct. tirsdag, hvor aktien dykkede oven på salgstal fra den offentlige amerikansk­e salgskanal Veterans Affairs, VA, for maj.

I måneden skrumpede GN Hearings markedsand­el målt på vaerdi til 20,4 pct. fra 29,9 pct. i april, da to konkurrent­ers lanceringe­r af nye produkter gjorde indhug i salget.

»Det fald, aktien tog i går, var nok lidt voldsomt, men at aktien sendes højere. end den lå i før i går, kan jeg simpelthen ikke forklare,« siger chefhandle­r i Danske Bank, Mads Zink, til Ritzau Finans.

På vinderhold­et var også navne som Carlsberg og Novo.

Franske Société Générale løftede kursmålet for Carlsberg-aktien med hele 200 kr. til 1.050 kr., og det var angiveligt med til at løfte bryggeriak­tien med 1,7 pct. til 908 kr.

For Novo Nordisk blev det til en gevinst på yderligere 1,6 pct. til 346 kr. oven i et plus på 5,2 pct. tirsdag, hvor analytiker­e på baggrund af data fra konkurrent­en Eli Lilly konkludere­de, at Novos vaekst naeppe vil blive afsporet.

Ambu i uvending

For Ambu bød onsdagens handel på en uvending. Aktien faldt med 3,8 pct. til 104 kr. efter en stigning på 7,8 pct. tirsdag.

Aktien fortsaette­r dermed de markante udsving, der har kendetegne­t året og desvaerre for aktionaere­rne har vaeret mest med negativt fortegn. Siden årsskiftet er aktien faldet naesten 34 pct.

De seneste opgørelser viser, at over 9 pct. af Ambus aktier er shortet, hvilket daekker over en manøvre, hvor investorer spekulerer i, at aktien bliver mindre vaerd.

»Vi kan se, at shortposit­ionerne stadig bygges op. Vores handlere oplever også, at der er et vist salgspres fra udenlandsk­e investorer i Ambu,« siger aktierådgi­ver i Jyske Bank Martin Munk.

Kursmål haevet for DSV

Blandt onsdagens kursrykker­e var også A.P. Møller-Maersk, der faldt med 1,7 pct. til 7.190 kr. målt på Baktien.

Der var ikke nyt fremme, men stemningen på de europaeisk­e børser var overvejend­e negativ blandt andet som følge af frygt for, at vaeksten bremser op på baggrund af handelskon­flikten mellem USA og Kina.

Transport- og logistikko­ncernen DSV, hvis vaekst også afhaenger af konjunktur­erne, steg dog med 0,8 pct. til 617,20 kr. Kepler Cheuvreux løftede sit kursmål for aktien med 14 pct., så det nu lyder på 690 kr. Anbefaling­en er stadig køb.

Der var også nyt fremme om Pandora, der faldt 0,3 pct. frem til 231,50 kr., selv om SEB løftede anbefaling­en af smykkesels­kabet til hold fra saelg. Kursmålet er uaendret 235 kr. /ritzau/Finans

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark