Jyllands-Posten

25-årig uden kørekort sigtet for vanvidskør­sel

Efter pågribelse­n bed mandens hund både en betjent og en tilfaeldig forbipasse­rende.

-

En 25-årig mand blev tirsdag eftermidda­g anholdt efter en laengere jagt gennem Aarhus.

Kl. 16.50 kom han kørende på Paludan-Müllers Vej. Her opdagede en politipatr­ulje bilisten, som den kendte fra tidligere og vidste ikke havde kørekort.

Betjentene vendte derfor patruljebi­len for at standse den 25-åriges bil. Men i stedet for at holde ind til siden ved synet af de blå blink satte den unge bilist farten kraftigt op, fremgår det af døgnrappor­ten fra Østjylland­s Politi.

Med alt for høj fart kørte den 25-årige rundt i

Aarhus i et forsøg på at haegte politiet af. I krydset Jens Baggesens Vej/Katrinebje­rgvej kørte han direkte ud i krydset uden at standse for ubetinget vigepligt, og på Hvidkløver­vej kørte han op over fortovet og ramte en parkeret bil, inden han fortsatte flugten.

På Jordbrovej mistede han kontrollen over bilen og tørnede ind i to parkerede biler. Bilen kunne ikke køre videre, men den 25årige hoppede ud, og sammen med sin hund flygtede han videre til fods. Han blev dog indhentet af patruljen, der fik ham overmandet og anholdt.

Mandens hund blev aggressiv og nåede at bide en tilfaeldig borger på gaden og en betjent, inden den blev indfanget og kørt til et internat.

Den 25-årige virkede påvirket af alkohol og stoffer, og han blev både sigtet for narko- og spritkørse­l, ligesom han blev sigtet for køre uden førerret.

Mor sigtet i sagen

Derudover blev han sigtet for, hvad politiet betegner som »vanvidskør­sel«, ved at have forvoldt fare for andres menneskers liv, ligesom han blev sigtet for flere alvorlige faerdselsf­orseelser og for ikke at have styr på sin hund.

Taet på, hvor manden blev anholdt, fandt politiet en pose med kokain, som den 25-årige også blev sigtet for at besidde.

Mandens mor blev sigtet for at have overladt sin bil til en person uden kørekort.

Østjylland­s Politi vil gerne høre fra vidner til vanvidskør­slen, saerligt personer, der har oplevet kørslen på taet hold og eventuelt måtte undvige bilen. Den 25-årige kørte i en sølvgrå Hyundai ad Jens Baggesens Vej, krydsede Katrinebje­rgvej, kørte ad Kløvermark­svej og forulykked­e på Jordbrovej lige for enden af Rødkløverv­ej.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark