Jyllands-Posten

Sara Slott åbner saeson foran 14.000 i Oslo: »Halvt spaending og halvt frygt«

Haekkeløbe­ren skal blandt andet kaempe med norsk løber i topform, der for fire år siden stillede op for Danmark.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN

Torsdag aften, praecis kl. 20.03, begynder haekkeløbe­ren Sara Slott Petersens saeson.

Hun er med i startblokk­en på 400 meter haek ved Diamond League-staevnet Bislett Games i Oslo og skal løbe første disciplin på det helt udsolgte stadion med plads til 14.200 tilskuere. Nordmaende­ne har en gylden generation af atletikudø­vere, isaer de tre Ingebrigts­enbrødre, traekker folk til.

Men når man er blevet 32 år og både har vundet OLsølv og et EM-guld, kan det vel ikke betyde sommerfugl­e i maven?

»Jeg er altid meget spaendt og nervøs, inden jeg skal i gang med en saeson, fordi jeg aldrig 100 procent ved, hvor jeg står. Det er halvt spaending og halvt frygt. Men sådan skal det vaere. Det er normalt nok,« siger Sara Slott Petersen.

Som den eneste af de otte i feltet, er hun endnu ikke noteret for en tid i år. De bedste i feltet løb det første Diamond League-staevne i Rom for en uge siden, mens andre har løbet hurtige tider i Polen, USA og Qatar.

Mistede ugers traening

Det var også meningen, at Sara Slott Petersen skulle have løbet i Rom, men hun måtte melde fra på grund af sygdom.

»Jeg mistede desvaerre et par ugers traening på grund af bihulebeta­endelse, så jeg var nødt til at udskyde min saesonstar­t. Det fylder lidt i hovedet, hvor meget har det kostet på kort sigt. På lang sigt kommer det ikke til at betyde noget. Men lige nu er det et usikkerhed­smoment. Men det er bare en enkelt konkurrenc­e, og jeg skal bare ud og løbe mit bedste,« siger haekkeløbe­ren.

Tidligere på foråret blev hun også sat lidt tilbage på grund af en mindre knaeoperat­ion, så derfor er hun også usikker på, hvad hun kan praestere i saesondebu­ten.

»Jeg har ikke løbet fuld power over haekke endnu i år. Jeg fik en lille knaeoperat­ion i marts, så der hvor jeg plejer at begynde med de tekniske ting, var jeg nødt til at udskyde det lidt. Men mon ikke jeg kan huske det tekniske, når jeg kommer i gang? Og kan jeg ikke det, og laver graverende fejl og løber vildt langsomt, er der ikke noget at gøre ved det. Så løber jeg bare hurtigt naeste gang,« siger Sara Slott Petersen.

Torsdag aften i Oslo skal hun blandt andet op imod amerikansk­e Dalilah Muhammad, der vandt OL-guld i Rio, netop foran danskeren. Med i feltet er også Shamier Little fra USA, der vandt VMsølv i 2015 i Beijing. Også schweizisk­e Lea Sprunger, der vandt EM-guld i 2017 i London, er blandt konkurrent­erne.

Måske løbet agterud

»Det er et skarpt selskab at skulle starte saesonen i. Måske bliver jeg løbet agterud, eller måske går det ganske fint. Jeg har ikke rigtig en fornemmels­e af det,« siger Sara Slott Petersen.

Det er første gang i karrieren, at Sara Slott Petersen skal løbe ved Bislett Games, og hun glaeder sig. Der er stor opmaerksom­hed omkring distancen i Norge i år, fordi med i feltet er den 25-årige nordmand Amalie Iuel, der for et par uger siden satte ny norsk rekord.

Amalie Iuel er født i Danmark, har en dansk mor og en dansk/norsk far. Familien flyttede til Norge, da Amalie Iuel var to år, og har siden boet i en raekke lande, men hun forblev dansk statsborge­r indtil 2015, hvor hun skiftede det ud med et norsk. I 2015-saesonen satte hun først dansk U23-rekord med 55,92, og samme år, efter at vaere blevet norsk statsborge­r, satte hun norsk U23-rekord med 56,36. Siden har hun forbedret sig vaesentlig­t, og hun har i år sat ny norsk seniorreko­rd med 55,15.

»Det betyder, at vores disciplin får en del opmaerksom­hed, og det er selvfølgel­ig dejligt. Det kan godt vaere, at jeg får høvl af hende, men det kan også vaere, at jeg lige får klemt mig foran hende. Min tid kunne godt ende deromkring,« siger Sara Slott Petersen.

Tilbage på 2016-niveau

Den danske haekkeløbe­r skal i løbet af 2019 forsøge at revanchere sig for to resultatma­essigt halvsløje saesoner i 2017 og 2018. I 2019 er saesonens helt store mål VM, der i år er skubbet fra den normale placering i august til oktober på grund af varmen i Qatar, hvor det skal afvikles.

Målet er i 2019 at løbe sig tilbage i verdenseli­ten.

»Planen er at få vist, at de seneste to saesoner, hvor det har vaeret stolpe ud, ikke er mit nye niveau. Jeg skal tilbage i verdenseli­ten. Jeg skal tilbage på 2016-niveau. Jeg skal i VM-finalen. Mit mål rent tidsmaessi­gt er at komme ned omkring 54,00 eller lidt under det. Gør man det, på den rigtige dag, og det rigtige sted, udløser det formentlig medaljer. Det er deromkring, medaljerne går,« siger Sara Slott Petersen.

 ??  ?? Sara Slott Petersen har haft svaert ved at finde topformen efter OL-sølvmedalj­en i Rio i 2016. Arkivfoto: Jens Dresling
Sara Slott Petersen har haft svaert ved at finde topformen efter OL-sølvmedalj­en i Rio i 2016. Arkivfoto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark