Jyllands-Posten

NORD STREAM 2

-

Rørledning­en vil årligt kunne bringe op mod 55 mia. m3 naturgas fra Rusland til Tyskland.

Foreløbig er der lagt omkring 900 km af de i alt 1.200 km.

Gasledning­en skal ifølge planen vaere faerdig ved slutningen af 2019, men Nord Stream 2 er forsinket, fordi Danmarks udenrigsmi­nisterium på tredje år undersøger den første ansøgning om en rute gennem dansk territoria­lfarvand, og Energistyr­elsen har endnu ikke taget stilling til en alternativ rute nord om Bornholm.

Senest har Energistyr­elsen også afkraevet Nord Stream 2 yderligere en ansøgning om en rute syd om Bornholm. skal findes i et skifte i amerikansk udenrigspo­litik.

»Amerikaner­ne ser i dag ikke laengere sig selv som en europaeisk magtfaktor, og deres rolle udspiller sig ikke i en europaeisk kontekst. De ser kun Europa i et globalt perspektiv.«

Soldater til Polen

For yderligere at styrke forholdet til Polen, som gerne så en amerikansk militaerba­se på polsk grund, lovede Trump også at udstatione­re 1.000 amerikansk­e soldater i Polen.

Men der bliver ikke tale om at sende 1.000 ekstra soldater fra USA. Tvaertimod bliver de formentlig taget fra Tyskland eller andre europaeisk­e lande, understreg­ede den amerikansk­e praesident.

Men, indvender Janning, der findes naermest ingen amerikansk­e kamptroppe­r i Tyskland laengere:

»Egentlig fungerer den amerikansk­e militaere tilstedeva­erelse i Tyskland hovedsagel­igt som et led i den amerikansk­e indsats i Nato-regi og som et logistisk brohoved i forhold til operatione­rne i Mellemøste­n.«

F.eks. bliver sårede soldater oftest fløjet til en amerikansk militaerba­se i Tyskland, fordi forsvaret her har de fornødne rammer til at behandle dem, og det er taettere på end USA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark