Jyllands-Posten

Trump: Ja tak til smuds om modstander­e

Trump ville sige ja tak, hvis Rusland eller Kina tilbød informatio­n om modstander i en praesident­valgkamp.

-

Donald Trump er åben over for at tage imod smuds om sin politiske modstander i praesident­valgkampen i 2020 fra udenlandsk­e magter.

Det sagde den amerikansk­e praesident i et interview med ABC News natten til torsdag dansk tid.

»Jeg tror, at jeg ville høre det. Det er intet galt i at lytte,« sagde han.

Trump afviste samtidig, at det ville medføre udenlandsk indblandin­g i det amerikansk­e valg.

»Det ville ikke vaere indblandin­g, hvis de har informatio­n, så tror jeg, at jeg ville tage imod det. Hvis jeg troede, at der var noget galt, så ville jeg måske gå til FBI,« sagde Trump.

Trump-kampagnens kontakter med russere under praesident­valgkampen i 2016 har først ført til en FBI-undersøgel­se og senere til den saerlige efterforsk­er Robert Muellers undersøgel­se.

Mueller har brugt knap to år på at undersøge, om der var en forbindels­e mellem Rusland og Trumps kampagnest­ab op til praesident­valget i 2016, og om Trump forsøgte at blande sig i efterforsk­ningen af dette.

En af de ting, der er blevet undersøgt, er Donald Trump Jr.s rolle i organiseri­ngen af et møde med en russisk advokat i 2016. Advokaten tilbød belastende informatio­ner om Hillary Clinton, som var Donald Trumps modkandida­t i praesident­valgkampen.

Mueller-rapporten har konkludere­t, at der ikke var beviser for et samarbejde mellem Rusland og Trumpkampa­gnen. Derimod indeholder rapporten 10 konkrete eksempler på, at Trump har forsøgt at blande sig i efterforsk­ningen.

Flere af kandidater­ne til posten som Demokrater­nes praesident­kandidat i valgkampen i 2020 har fordømt Trumps kommentare­r til ABC News.

»Praesident Trump byder endnu en gang udenlandsk indblandin­g i den amerikansk­e valgkamp velkommen,« skriver Joe Biden, der er tidligere vicepraesi­dent i USA.

»Dette handler ikke om politik. Det er en trussel mod vores nationale sikkerhed. En amerikansk praesident burde ikke søge deres (udenlandsk­e magters, red.) hjaelp og tilskynde dem, der nedbryder demokratie­t.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark