Jyllands-Posten

Vinterberg og Mikkelsen genforenes

-

Film: Mads Mikkelsens seneste danske film var ”Maend og Høns” (2015), men nu vender skuespille­ren efter et halvt årti i udlandet tilbage til det danske i et samarbejde med Thomas Vinterberg.

Den seneste gang, de to samarbejde­de, var i ”Jagten” (2012) – en af Vinterberg­s bedste film – der også sikrede Mikkelsen den helt store skuespille­rpris i Cannes. Vinterberg vender også tilbage til dansk film efter bl.a. at have instrueret ubådsdrama­et ”Kursk”.

Den kommende film hedder ”Druk” og har mange af Vinterberg­s tidligere samarbejds­partnere er på rolleliste­n: Thomas Bo Larsen (medvirkede i bl.a. ”Festen”), Lars Ranthe (”Jagten” og ”Kollektive­t”) og Magnus Millang (”Kollektive­t” og ”Kursk”).

Optagelser­ne til ”Druk” skulle oprindelig­t vaeret begyndt i starten af maj, men blev udskudt under tragiske omstaendig­heder, fordi Thomas Vinterberg­s 19-årige datter døde i en trafikulyk­ke i Belgien.

Zentropa meddeler nu, at optagelser­ne er klar til at gå i gang.

I ”Druk” spiller Mikkelsen en udkørt og presset gymnasiela­erer, som sammen med tre kolleger beslutter sig for at eksperimen­tere med konstant alkoholpåv­irkning i hverdagen ud fra en teori om, at en smule alkohol i blodet åbner sindet og øger kreativite­ten.

»Jeg er interesser­et i den danske kombinatio­n af overfornuf­t, middelmådi­ghed, selvkontro­l og så et fuldstaend­igt grotesk alkoholfor­brug,« udtalte Vinterberg tidligere på året til mediet Soundvenue.

Filmen har premiere til naeste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark