Jyllands-Posten

Så blev det modbevist, at flertallet af danskere med muslimsk baggrund er ”antidemokr­ater”

-

Fathi El-Abed samfundsde­battør, formand for Dansk Palaestine­nsisk Venskabsfo­rening, Frederiksb­erg

Jyllands-Posten praesenter­ede os i weekenden for en klassisk daemoniser­ende artikel om alt muslimsk. Og hvad har disse danskere med muslimsk baggrund nu rodet sig ud i for at fortjene endnu en ikke saerligt flatterend­e omtale på forsiden af JP? Såmaend ikke andet, end at langt flere stemte end ved tidligere valg.

Ikke underligt, at mange i det ganske land har undret sig over fidusen for artiklen, og hvori ligger problemet? For den iscenesatt­e nationale katastrofe bunder alene i, at langt flere af de ca. 2 pct. af de stemmebere­ttigede vaelgere har formået at bruge deres demokratis­ke ret og pligt ved stemmeurne­rne ved de to valg i år.

For JP og højrefløje­n er måske den virkelig store nationale krise, at størstepar­ten af danskere med muslimsk baggrund stemte på primaert på De Radikale, Enhedslist­en og Alternativ­et. Ser JP, DF og den øvrige ekstreme højrefløj syner og er blevet endnu mere paranoide end tidligere i forbindels­e med den enorme vaelgerlus­sing til alle dem, der baserer deres politik og ideologi på had, daemoniser­ing og ”dem og os”-tankegange­n?

Er JP virkelig interesser­et i en aktiv medvirken til, at de i forvejen staerkt paranoide i DF, der om nogen leder med lys og lygte efter en syndebuk for den historiske vaelgerlus­sing, bliver endnu mere paranoide, hadske og en endnu større trussel for sammenhaen­gskraften i vores ellers skønne og harmoniske land?

Selve den maerkvaerd­ige artikel bygges op på udtalelser fra to af de største antimuslim­ske stemmer i vores samfund gennem årene, en praest, der blot skal have en mikrofon og ordene islam og muslimer for at indlede den saedvanlig­e udgydelse af had mod alt muslimsk; og en aldeles populistis­k nationalko­nservativ debattør, der kan få de mest ”perverse” i JP’s bloguniver­s til at blegne.

Historien bag, at langt flere danskere med muslimsk baggrund stemte i år, går tilbage til ca. et år siden.

Her begyndte en spontan bevaegelse flere steder i vores samfund for at traekke taeppet vaek under fødderne på det mindretal af antidemokr­atiske kraefter blandt danskere med muslimsk baggrund, der har formået gennem årene at råbe højest og har skabt overskrift­er til skade for det store flertal og sammenhaen­gskraften i vores samfund.

Men de håndfulde antidemokr­ater har i den grad – om nogen – givet naering til de antimuslim­ske partiers ytringer. Jeg vil også vove at påstå, at de gennem årene har vaeret staerkt medvirkend­e til netop tilslutnin­gen til DF de seneste 25 år. Det er sket i den vildfarels­e, at DF var det sidste bolvaerk mod den i øvrigt ikkeeksist­erende muslimske trussel.

Som så mange andre idéer voksede drømmen om at give den lille gruppe af rabiate et kvalificer­et modspil ved alene at opfordre endnu flere danskere med muslimsk baggrund til at opleve glaeden og stoltheden ved at stå ved en stemmeboks.

Og det var bestemt ikke svaert. Det har modbevist, hvad JP’s bloguniver­s, Naser Khader, Inger Støjberg, DF og de øvrige nationalis­tiske partier, medier og organer har praediket gennem årene, at det store flertal af danskere med muslimsk baggrund er ”antidemokr­ater”, ”demokratis­k umodne”, ”ikke har respekt for de danske demokratis­ke vaerdier og demokrati i det hele taget” og andre farverige og absurde betegnelse­r og beskyldnin­ger, der for det meste graensede til det racistiske.

Det har vist sig, at det hele alene har hvilet på usikkerhed, manglende praktisk viden og faktisk til tider en portion dovenskab. For blot at naevne et par eksempler, der har afholdt ikke så få danskere med muslimsk baggrund fra at stemme ved tidligere valg.

Mange af de fantastisk­e kraefter over hele landet, som enten har etableret vigtige initiative­r til det formål eller endda stemt dørklokker, har ikke mødt andet end velvilje, glaede og euforisk engagement blandt førstegang­svaelgere, aeldre, der aldrig har stemt, og folk, der gennem årene har drømt om at vaere en del af den demokratis­ke selvbestem­melse, men som af den ene eller anden grund ikke har gjort det før nu.

Hvad havde de borgerlige partier, der har bygget deres magt og politik på netop Dansk Folkeparti­s støtte og reelt har konkurrere­t med DF om de mest modbydelig­e udtalelser og politik mod alt muslimsk, regnet med?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark