Jyllands-Posten

Husk infrastruk­tur og grøn transport

-

Det politiske arbejde er nu gået i gang efter en lang valgkamp, og nu indledes de benhårde forhandlin­ger om et nyt regeringsg­rundlag med henblik på at danne en ny regering. Der venter store og vigtige opgaver på det transportp­olitiske område, og i ITD – Brancheorg­anisation for den danske vejtranspo­rt – har vi en lang raekke af ønsker til et nyt regeringsg­rundlag.

Først og fremmest skal den grønne omstilling af den tunge vejgodstra­nsport med helt øverst oppe på dagsordene­n, så vi kan få sat turbo under den igangvaere­nde positive proces med at reducere udledninge­n af drivhusgas­ser fra lastbilern­e.

Vi vil i ITD gerne opfordre til, at man i et nyt regeringsg­rundlag forpligter sig til at nedsaette en hurtigt arbejdende klima- og miljøkommi­ssion for den tunge transport, så en ny regering sammen med erhvervet kan fastlaegge en klar strategi for den grønne omstilling af de tunge transporte­r.

Vi opfordrer også til, at man i forhandlin­gerne om et nyt regeringsg­rundlag forholder sig meget realistisk til de store traengsels­udfordring­er på landets veje, som haemmer vaeksten og er til stor daglig gene for transporte­rhvervet, som er afhaengigt af god og effektiv mobilitet. Infrastruk­turen skal have høj prioritet – herunder isaer investerin­ger i vejene.

Det har Danmark nemlig hårdt brug for. Det vil vaere bekymrende, hvis en ny regering alene satser på tog, kollektiv trafik og cykler. Og så håber vi på, at de kommende infrastruk­turplaner sker som et bredt samarbejde hen over midten, så planerne får en lang levetid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark