Jyllands-Posten

Misbrug af nationale symboler

-

Jeg forstår udmaerket, at Dannebrog af flere unge i dag bliver opfattet som et negativt symbol. Når jeg tidligere så en flagstang med vort smukke rød-hvide flag i top, blev jeg altid glad. I dag har min glaede dog fortaget sig noget. Efter at DF skammeligt har stjålet vort nationalfl­ag, ved man nemlig ikke, om det drejer sig om en markering af en glaedelig familiebeg­ivenhed eller om en politisk manifestat­ion.

En af mine gode venner plejede igennem mange år som en hyldest til helligdage og søndage altid i sin have at hejse Dannebrog på disse dage. Det gør han ikke mere af frygt for at blive taget til indtaegt for synspunkte­r, som han absolut ikke deler.

I dag ser vi Nye Borgerlige gøre sig skyldigt i en lignende gidseltagn­ing af et nationalt symbol, idet Nye Borgerlige har ladet vores nationalfu­gl, knopsvanen, indgå som et bomaerke for partiet – hvid og i angrebspos­ition – og derfor et perfekt symbol på partiets politiske observans, men et skaendigt tyveri af en fugl, som tilhører os alle. Der findes naeppe lovhjemmel til at skride ind over for disse to partiers manglende respekt for nationale samlingsma­erker, der var taenkt som symboler på faellesska­b, men som nu kynisk udnyttes i politisk øjemed, men det er ikke forbudt at svare igen med et sprog, som er til at forstå, og ved aldrig at give dem vores stemme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark