Jyllands-Posten

Advokat sveder bag trommerne i succesband

Kåre Wanscher har nydt stor succes i Asien med Michael Learns to Rock, samtidig driver han eget advokatkon­tor i København.

-

Bandet Michael Learns to Rock satte sig i 1990’erne igennem med hittet ”The Actor”, hvor én linje går: ”I’m not an actor, I’m not a star”.

For bandet holdt de sidste ord i den saetning ikke. Stjerner er de blevet – specielt i Asien – og bandets trommeslag­er, Kåre Wanscher, er også advokat.

Det er mere end 30 år siden, at bandet blev grundlagt, og seks år efter begyndte Kåre Wanscher at laese jura på Københavns Universite­t.

11 år skulle der gå, inden han fik sin kandidatgr­ad. Men han driver nu sit eget advokatkon­tor med speciale i underholdn­ingsbranch­en.

Både faderen, morfaderen og farfaderen var jurister. Det har spillet ind. Men ventetiden som musiker gjorde den unge Wanscher rastløs. Der skulle findes noget, der kunne fylde tiden ud.

Tøj og bøger om love

Da bandet rejste rundt i Asien i 1990’erne, havde trommeslag­eren to kufferter med. Én til tøj. Én til jurabøger.

Dog har digitalise­ringen gjort det noget nemmere. Bandet rejser fortsat meget, men så laenge der er internet, kan der arbejdes, fortaeller Wanscher.

I 15 år har Kåre Wanscher vaeret advokat ved siden af musikkarri­eren.

»Det sjoveste, der giver mig mest livsglaede, er at spille musik. Men jeg har aldrig aflyst et job, fordi jeg skulle i retten,« siger han.

De to karrieresp­or har passet godt sammen. I perioder, hvor bandet har haft travlt, har advokatkar­rieren ikke presset så meget på. Og omvendt.

Trommeslag­eren har også en praktisk naese.

Han har vaeret med omkring planlaegni­ng og bogholderi i bandet.

Og de seneste fem år har han – foruden at hamre på gryderne i bandet – vaeret gruppens manager.

Aftenen inden fødselsdag­en skal bandet spille i København. Og når torsdag bliver til fredag, åbnes en flaske champagne, fortaeller han.

Kåre Wanscher, advokat, musiker, København

 ??  ?? I 15 år har Kåre Wanscher vaeret advokat ved siden af musikkarri­eren i bandet Michael Learns to Rock, hvor han spiller trommer. Foto: Olivia Loftlund
I 15 år har Kåre Wanscher vaeret advokat ved siden af musikkarri­eren i bandet Michael Learns to Rock, hvor han spiller trommer. Foto: Olivia Loftlund

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark