Jyllands-Posten

Steffi Graf samler på trofaeer og rekorder

Når den tyske tennisstje­rne Steffi Graf fredag fylder rundt, kan hun se tilbage på en karriere fyldt med sejre, trofaeer og rekorder.

-

Hun har rekord i at have rekorder.

Stefanie Maria Graf – bedre kendt som Steffi Graf – har med sit sublime tennisspil tryllebund­et publikum og sikret sig det ene trofae efter det andet i en 17 år lang karriere som profession­el.

1988 står som det mest succesfuld­e år for Steffi Graf. Der vandt hun som den hidtil eneste i historien en golden slam ved at vinde alle fire grand slam-turneringe­r og en OL-guldmedalj­e inden for det samme år.

Blandt andet vandt hun French Open-finalen over Natasha Zvereva med 6-0, 6-0 på 34 minutter, og det var således den hurtigste grand slam-finale nogensinde.

Med sine i alt 22 grand slam-trofaeer er hun den spiller, der har vundet tredjefles­t efter Margaret Court (24) og Serena Williams (23), men Graf er den eneste, der har vundet alle fire turneringe­r mindst fire gange.

Verdens bedste otte gange

Desuden er Steffi Graf den kvindespil­ler, der har ligget laengst tid som nummer et på verdensran­glisten, hvor hun sammenlagt befandt sig i 377 uger. Den laengste periode var på 186 uger i traek.

Karrieren blev også sluttet af med manér i 1999, hvor Graf vandt French Open over verdensett­eren, Martina Hingis.

Få uger senere nåede hun finalen i sin favorittur­nering, Wimbledon, hvor det blev til et nederlag til Lindsay Davenport, og kort efter indstilled­e hun karrieren.

Samme år begyndte hun at date en anden stor tennisspil­ler, amerikaner­en Andre Agassi, og to år senere blev de gift i Las Vegas, hvor de også bor i dag. Sammen har de to børn.

Steffi Graf blev af WTA kåret til årets kvindelige tennisspil­ler otte gange i løbet af karrieren, og i 1999 blev hun kåret som århundrede­ts kvindelige atlet inden for boldspil. Hun blev i 2004 optaget i tennisspor­tens Hall of Fame.

Steffi Graf, tidl. tennisspil­ler, Las Vegas

 ??  ?? Steffi Graf vandt i 1988 som den hidtil eneste spiller i historien en golden slam, som er alle fire grand slam-turneringe­r og en OLguldmeda­lje inden for det samme år. Arkivfoto: Markus Scholz
Steffi Graf vandt i 1988 som den hidtil eneste spiller i historien en golden slam, som er alle fire grand slam-turneringe­r og en OLguldmeda­lje inden for det samme år. Arkivfoto: Markus Scholz

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark