Jyllands-Posten

Alle parter skal smide penge efter VAR

Både klubberne og DBU skal afsaette midler til VAR-systemet, såfremt det bliver indført.

- SIGNE LAURSEN SOFIE ØGÅRD GØTTLER

Hvordan skal kagen skaeres?

Spørgsmåle­t kan blive det største af dem alle, når en mulig indføring af videodomme­rsystemet VAR i Superligae­n skal drøftes ved DBU’s bestyrelse­smøde den 23 juni.

I omegn af 7 mio. kr. vil den årlige regning løbe op i, hvis VAR (Video Assistant Referee) skulle blive en del af den bedste danske liga, oplyser DBU’s administre­rende direktør, Kenneth Reeh.

Divisionsf­oreningen, der repraesent­erer fodboldklu­bberne, har allerede tilsluttet sig forslaget om VAR under en raekke forudsaetn­inger.

En af disse er bl.a., at man går med til at fordoble beløbet for dommeromko­stningerne ved kampe. I dag koster det mellem 25.000 og 30.000 kr. pr. kamp, mens beløbet i VAR-udgaven vil stige til 50.000-55.000 kr. i alt pr. kamp. Regningen lander hos hjemmebane­holdet og inkluderer VAR-dommere, teknikere og udstyr.

»Klubberne har sagt ja til at afholde ca. halvdelen af omkostning­erne til udviklinge­n, hvilket jeg ikke kan saette praecise tal på endnu, og ja til at betale stigningen til dommerudgi­fterne,« siger direktør i Divisionsf­oreningen Claus Thomsen.

VAR betragtes som en udvidelse af dommerstab­en, men samtidig som en del af at udvikle og uddanne dommerne. Derfor vil DBU også skulle betale en bid af udgifterne.

»En del af regningen lander hos DBU. Vi påtager os delen af omkostning­erne, der omhandler at udvikle og uddanne dommerne, fordi den opgave og det ansvar altid har ligget traditione­lt i DBU,« siger direktør Kenneth Reeh.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark