Jyllands-Posten

Saxo Bank smider sit aktiemarke­d ind i app

Fintech-selskabet Lunar Way vil i samarbejde med Saxo Bank gøre det nemmere for isaer unge mennesker at investere i de mest populaere aktier.

- RENE DEICHGRAEB­ER

De knap 100.000 brugere af bankappen Lunar Way får fra efteråret også mulighed for at investere i aktier via et nyt samarbejde med Saxo Bank.

Målet er at gøre det nemmere for isaer folk under 30 år at investere i vaerdipapi­rer og selv udvaelge hver enkelt aktie i modsaetnin­g til de traditione­lle bankers typiske tilbud om at tage sig af selve handlen, når først kunderne har valgt en risikoprof­il og tidshoriso­nt.

Kun populaere aktier

For at gøre det så overskueli­gt som muligt for den unge målgruppe vil Lunar Way i første omgang kun tilbyde handel med de mest populaere aktier herhjemme og i udlandet og samtidig inddele dem i temaer såsom mode, energi og finans.

»Hvis man ikke er garvet og kan gennemskue, hvordan systemet og virksomhed­erne er bygget op, vil nogle blive afskraekke­t fra at investere, da de er bange for at lave fejl og i vaerste fald miste deres penge,« forklarer Lunar Ways driftschef, Morten Sønderskov, i en pressemedd­elelse.

Sammen med Saxo Bank vil fintech-selskabet dog løbende forholde sig til brugernes behov for at få adgang til flere aktier via appen.

Håber at vinde kunder

Ved at levere infrastruk­turen i form af aktieplatf­ormen satser Saxo Bank slet og ret på at skabe mere aktivitet og vinde kunder på sigt.

»Partnerska­ber bliver en afgørende faktor i fremtidens finanssekt­or, hvor Lunar Way allerede nu med sin åbne tilgang har markeret sig som en seriøs udfordrer til de traditione­lle banker,« lyder det fra Søren Kyhl, viceadm. direktør i Saxo Bank.

Lunar Way blev etableret i 2015 og er tilgaengel­ig i Danmark, Norge og Sverige. Udover adgangen til Saxo Banks aktiemarke­d tilbydes brugerne en nemkonto understøtt­et af Nykredit, lån fra Basisbank, et rejsekredi­tkort fra Paysafe samt regnskabsp­rogrammer fra Billy og Dinero.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark