Jyllands-Posten

Kulørt ejer holder liv i kendt restaurant­kaede

Hard Rock Café i Danmark har hul i pengekasse­n efter nyt milliontab. Ejeren varsler en kapitalfor­højelse.

- MICK KRISTENSEN

Den verdensoms­paendende restaurant­kaede Hard Rock Café lider i Danmark.

For selskabet Hard Rock Café (Denmark) A/S, der daekker over salg af merchandis­e i Danmark og en restaurant i København, kom ud af 2018 med et underskud på 10,5 mio. kr. efter skat.

Samtidig var omsaetning­en på 41,7 mio. kr. den laveste siden 2006.

»Forbedrede resultater for 2019 er forventet. Virksomhed­ens egenkapita­l er tabt fra den 31. december 2018, men vil blive genetabler­et gennem en kontant kapitalfor­højelse i 2019,« står der i det nye regnskab fra Hard Rock Cafés danske selskab.

Kapitalfor­højelsen har endnu ikke fundet sted. Men det vil ikke vaere første gang, at selskabet har brug for frisk kapital. Det skete senest i 2016, hvor der blev skudt 30 mio. kr. ind i selskabet.

Ejet af indianerst­amme

Pengene kom fra en ejer, der i øvrigt er af den mere kulørte slags.

Siden 2007 har Hard Rock Café-koncernen nemlig vaeret ejet af Seminole-indianerst­ammen fra Florida i USA. Indianerst­ammen har gennem en årraekke drevet kasinoer og tjener derudover mange penge på guidede ture, jagt og fiskeri i dens seks reservater i Florida.

Seminole-stammen købte Hard Rock Café-koncernen for 965 mio. dollars.

Den første Hard Rock Café åbnede i 1971 i London. Siden har restaurant­kaeden spredt sig til 60 lande verden over og kom i 1995 til Danmark, da der åbnede en Hard Rock Café på hjørnet af Vesterbrog­ade og Bernstorff­sgade ved Tivoli.

I marts 2015 flyttede restaurant­en dog til Rådhusplad­sen, hvor den stadig er placeret.

Det danske Hard Rock Café-selskab beskaeftig­ede i fjor 52 medarbejde­re.

 ?? Foto: Jens Dresling ?? Hard Rock Café i København åbnede i 1995 ved siden af Tivoli. Dog flyttede restaurant­en i 2015 til nye lokaler på Rådhusplad­sen.
Foto: Jens Dresling Hard Rock Café i København åbnede i 1995 ved siden af Tivoli. Dog flyttede restaurant­en i 2015 til nye lokaler på Rådhusplad­sen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark