Jyllands-Posten

Varm sommer spidder

Sidste års hede sommervejr og ombygninge­r i restaurant­en tramper Nørrebro Bryghus ned i det 14. minus i restaurant­ens 16 års levetid.

- LEONORA BECK

Nørrebro Bryghus, som i en årraekke har draenet de to rigmandsej­ere for millioner, kommer endnu en gang ud med et dundrende underskud.

Selskabet bag restaurant­en Nørrebro Bryghus landede et minus på 2,7 mio. kr. i 2018 – knap otte gange så stort som forrige år og det største minus i otte år.

»Vi er selvfølgel­ig ikke tilfredse med resultatet. Langtfra. 2018 har vaeret et vanskeligt år,« siger Mogens Jønck, formand for bryghuset.

Dette års minus skyldes en raekke faktorer, men intens konkurrenc­e om øldrikkend­e kunder i sidste års solbeskinn­ede dage var isaer med til at traekke resultatet ned.

»Der er en stigende efterspørg­sel i at gå ud og spise, men udbuddet er markant mere voksende. Branchen er hård. Derudover har vi vaeret hårdt ramt af, at vi havde en meget varm sommer. Den passede ikke lige til vores indendørs forretning.«

Ramt af vejret

Også den anden del af forretning­en – selskabet Baldersbrø­nde Bryggeri, som står bag salget af øl fra Nørrebro Bryghus til andre restaurati­oner – halter.

Baldersbrø­nde Bryggeri er endnu ikke kommet med regnskab, men ifølge Mogens Jønck blev også bryggerifo­rretningen ramt af det varme vejr.

For mens det gavner storbrygge­rierne, saetter hedebølge Mogens Jønck, formand for Nørrebro Bryghus og Baldersbrø­nde Bryggeri og skinnende sol specialbry­ggerier til vaegs.

»Varm sommer er ikke godt for specialøl, mere for de store, tunge pilsnerøld­renge som Carlsberg og Royal Unibrew. De saelger på åb sae er. ko

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark