Jyllands-Posten

– men en ny spiller kan drille

-

ver grønt lys til at køre en ny salgsproce­s efter sommerferi­en.

Udfordring­en for en eventuel konstellat­ion med SE er, at selskabet formentlig hverken kan eller ønsker at saette sig på en majoritet i Radius.

Når SE er en oplagt partner for bl.a danske pensionsse­lskaber, skyldes det, at SE kan stå for driften og hente de synergier, som finansiell­e investorer ikke selv kan høste.

Det giver SE et trumfkort i eventuelle forhandlin­ger, for med millionsyn­ergier i hånden vil energisels­kabet selv med en mindre ejerandel kunne dele synergiern­e i porten med resten af et eventuelt konsortium.

Højere afkast til SE

Det vil kunne sikre SE et højere afkast end rent finansiell­e aktører, og samtidig vil det kunne forvandle SE til den suveraent største elnetejer i landet med dertilhøre­nde skalaforde­le.

Men hvis SE kun kan eller vil saette sig på en aktiepost på f.eks. 10 pct., giver det den udfordring, at den politiske aftale fra foråret siger, at majoritets­ejeren skal vaere enten en offentlig aktør eller andelsejet ditto.

Hvis ikke de medlemseje­de pensionsse­lskaber får lov til at snige sig ind under den paragraf, ser kabalen vanskelig ud, og så er det fortsat højst usikkert, om SE for alvor vil lytte til de pensionsse­lskaber, der banker på energikonc­ernens dør.

Fusionen med Eniig, der måske allerede går igennem den 26. juni, kommer til at kraeve stort ledelsesma­essigt fokus, mens et eventuelt bud på Radius vil laegge beslag på en stor del af formuen. Det er langtfra sikkert, at det er ønskescena­riet for adm. direktør Niels Duedahl, der har satset massivt på SE’s teleambiti­oner.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark