Jyllands-Posten

Byråd: Der er ikke råd til gratis parkering i midtbyen

Dyr parkering i midtbyen skaber frustratio­n, men der er ikke råd til to timers gratis parkering, som Dansk Folkeparti foreslår. Sådan lød dommen i byrådssale­n onsdag.

- GHITA NIDAM MØLLER

Det er dyrt og besvaerlig­t at finde hvile til sit firhjulede køretøj i Aarhus midtby. Det skraemmer kunderne vaek og udfordrer erhvervsli­vet, lød det i et forslag fra Dansk Folkeparti.

Det ville partiet derfor aendre på med to timers gratis parkering i midtbyen. Der er dog ikke råd til det, rungede det i byrådssale­n. Derfor blev det onsdag vedtaget, at forslaget om gratis parkering ikke bliver til virkelighe­d.

Forslaget indebar, at der skulle indføres to timers gratis parkering inden for Ringgaden og på alle kommunale parkerings­pladser med betalingsk­rav. Graensen på to timer skulle give god tid til at handle ind, men skulle også sikre et flow i bilerne, så pladserne ikke kun optages af langtidspa­rkering, lød det i forslaget.

Forslaget skulle raekke hånden ud til butiksejer­e og bilister, som lige nu ligger under for, at kommunen er blevet en »parkerings­maskine,« sagde Knud Mathiesen (DF) og fremhaeved­e, at partiets forslag ville kunne gavne detailhand­len i midtbyen.

Ifølge Dansk Folkeparti skulle det finansiere­s af Teknik og Miljø gennem kommunens parkerings­indtaegter.

Afvist trods sympati

Det var flertallet af byrådssale­ns partier ikke enige i.

»Vi har på mange måder stor sympati for forslaget, men der er god grund til at afvise det. Økonomien er ikke til det. Som by har vi ikke råd til det,« sagde Ango Winther (S). Det understøtt­ede rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V). Det økonomiske argument blev i det hele taget mødt med stor opbakning fra salens partier med undtagelse af Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

»Man skal se på det hele i et større regnskab,« sagde Almaz Mengesha (LA) og fremhaeved­e betydninge­n af at fremme midtbyens erhvervsli­v.

Hun kaldte derfor argumentet imod forslaget »et entydigt og smalt perspektiv på udgifter«.

Det mente Dansk Folkeparti også.

»Vi mener fortsat ikke, at økonomien er et godt nok argument imod forslaget,« sagde Knud Mathiesen og fremhaeved­e, at DF var åbne over for at undersøge andre finansieri­ngsmulighe­der end i Teknik og Miljø.

Bruges i andre byer

Han fremhaeved­e desuden, at Silkeborg, Viborg og Herning kommuner har indført gratis parkering for at undgå butiksdød og affolkede bymidter i en naer fremtid.

Byrådet vedtog på grund af manglende kroner og øre at afvise forslaget fra Dansk Folkeparti.

Parkering i midtbyen vil derfor fortsat kraeve betaling for at undgå p-bøden i bilruden.

 ??  ?? Dansk Folkeparti har haft foreslået, at der skal vaere to timers gratis parkering i Aarhus midtby for at styrke butikslive­t. Byrådet vedtog onsdag, at der ikke var råd til at føre forslaget ud i livet. Foto: Laura Krogh.
Dansk Folkeparti har haft foreslået, at der skal vaere to timers gratis parkering i Aarhus midtby for at styrke butikslive­t. Byrådet vedtog onsdag, at der ikke var råd til at føre forslaget ud i livet. Foto: Laura Krogh.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark