Jyllands-Posten

Enock Poulsen inden skaebnekam­p: Min egen skyld, hvis det går galt

Enock Poulsen står over for sit livs vigtigste kamp, når han lørdag går i ringen for at kaempe om en titel.

- HENRIK PHILIP HARE

Om det er opera eller rap, er Enock Poulsen ligeglad med, men der skal vaere musik i hans ører, når han venter på at gå i bokseringe­n.

Det er sådan, han holder forstyrrel­ser ude, inden han skal i kamp, og lørdag kan det vise sig vigtigere end nogensinde før.

For der er en titel på spil. Ikke en ungdomstit­el, som han tidligere har prøvet at vinde, men en ganske kendt titel i form af EBU’s EU-titel. Denne har før tjent som traedesten for andre bokseres vej mod de helt store baelter.

Den høje status på kampen gør, at det er den sidste på programmet ved promotor Mogens Palles staevne i Randers, hvor de andre Aarhusboks­ere, Jeppe Morell og Victor Ramon, også er med på kanvassen.

Enock Poulsen mener selv, at hans optakt til kampen har vaeret naerved perfekt, efter en russisk bokser har hjulpet ham som sparringsp­artner. 12 runder burde ikke vaere et problem nu, og derfor er der naesten kun Enock Poulsen selv at skyde skylden på, hvis noget går galt – og det er lige sådan, han gerne vil have det.

»Det er mand mod mand. Det er det, jeg godt kan lide. Jeg har også spillet fodbold på højt plan engang, og der er det noget andet, hvor du kan give andre skylden. Her er det sådan, at hvis du kommer uforberedt og i dårlig form, så er der kontant afregning. Man har to arme og to ben, så må den bedste mand vinde,« lyder det fra Enock Poulsen.

Marvin og Mayweather

Poulsen har endnu ikke oplevet nederlag i sin profession­elle karriere, der har strakt sig over 10 kampe med lørdagens som den 11.

Hvis han skal nå et af sine idoler i boksesport­en Marvin ”Marvelous” Hagler, går der dog lang tid, før han kan få pusten igen. Poulsen ser op til Hagler for hans stil i ringen, som skaffede ham 62 sejre i karrieren og mere end seks år som forsvarend­e verdensmes­ter i mellemvaeg­t.

Det er dog ikke kun på det rent boksetekni­ske, at Enock Poulsen har forbillede­r inden for sin sport.

»Jeg ser op til Floyd Mayweather for hans måde at køre boksning på som forretning. Det har han vaeret meget klog til og er blevet en af verdens rigeste sportsmaen­d, og det er noget, jeg synes, mange kunne laere noget af,« fortaeller Enock Poulsen, som har en saerlig grund til at have fokus på forretning­en i at vaere bokser.

For udover drømmen om at blive verdensmes­ter som både Marvin Hagler og Floyd Mayweather er Enock Poulsens store mål at bygge en skole i Zambia, hvor han boede de første år af sit liv.

»Boksning er en levevej, der gør, at jeg kan opnå det mål,« siger han og fortsaette­r:

»Det er nemmere at motivere mig selv til traening nu, fordi jeg har et mål. Det gør det nemmere for mig at skulle ud af sengen og løbe om morgenen, fremfor hvis det bare var for min egen skyld.«

Hårdt og nødvendigt

Der er dog også et andet personligt motiv for Enock Poulsen i boksesport­en. Det er, at han ganske enkelt har brug for boksningen i sin hverdag.

»Boksning er den hårdeste sport i verden, og hvis jeg ikke får traenet, bliver jeg rastløs. Jeg kan ikke fungere i en normal hverdag. Jeg har brug for traeningen,« forklarer Enock Poulsen.

Boksning er den hårdeste sport i verden, og hvis jeg ikke får traenet, bliver jeg rastløs. Jeg kan ikke fungere i en normal hverdag. Jeg har brug for traeningen. Enock Poulsen

Blev tit aggressiv

Før sin profession­elle debut boksede Poulsen sig igennem 87 amatørkamp­e, og boksebolde og sjippetov har vaeret en del af hans liv, siden han som ung teenager endte med at droppe fodbold.

»Jeg blev tit aggressiv, fordi folk lavede fejl, uden man selv kunne gøre noget ved det. Det gik ud over de andre. Derfor tror jeg, at boksning ligger bedre til mig, for der kan jeg selv tage skylden,« siger Enock Poulsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark