Jyllands-Posten

Lille Seat viser sig som elbil

Udefra er det kun få detaljer, som adskiller den elektriske Seat Mii fra de andre modeller. Den klarer 260 km på en opladning. Foto: Seat Den lille Seat Mii springer ud med en Electric-version, som er den anden model i raekken af mikroelbil­s-trillinger fr

-

Der er en klar køreplan for de mange elbiler, som VW-koncernen ruller ud i disse år. Umiddelbar­t efter at Skoda har praesenter­et den elektriske ”Citigo e iV”, er Seat nu på banen med Mii Electric, som skal vaere det spanske søstermaer­kes bud på en lille byelbil, og som følges af en faceliftet batteridre­vet VW Up.

Seat Mii Electric drives ligesom Citigoen af et batteri på 36,8 kWh og en elmotor, som yder 61 kW – eller 83 hk – og leverer et moment på 212 Nm.

Det giver en accelerati­on 0-50 km/t. på 3,9 sek. og en topfart på 130 km/t., mens raekkevidd­en er 260 km efter WLTP-normen. Det er 5 km mindre end Skodaen, men nok ikke noget, som du kan maerke i dagligdage­n.

Hjemme kan Seat Mii Electric oplades med op

til 7,3 kW, mens det ude i byen er med op til 40 kW, så batteriet kan lades op fra 20 pct. til 80 pct. på en time.

Diskrete kendetegn

På de udvendige linjer er der ikke meget, som signalerer elbil, i modsaetnin­g til den lukkede front på Citigo. Der er dog enkelte detaljer, som gør Miien genkendeli­g. Det elektriske efternavn optraeder på bagenden og siderne af bilen, og den har 16’ tommer alufaelge i farven mat cosmogrey.

Inden døre er der lette aendringer med et opdateret instrument­panel, ambiente-belysning, sportssaed­er med varme, sportslaed­errat og laeder på gearknop og håndbremse­greb. Billeder fra producente­n viser, at der ikke er sket revolution­er. Til gengaeld kan ejerne glaede sig over, at systemet Seat Connect forbinder Mii Electric med en app på smartphone­n, hvor man bl.a. kan styre bilens airconditi­on, så man på forhånd kan køle kabinen på en varm sommerdag. Standard er også sikkerheds­udstyr som vejbaneass­istent.

Nu venter vi bare på, at VW viser den elektriske Up som den seneste i raekken. Den gamle udgave af e-Up har vaeret på banen nogle år, men den har en forholdsvi­s kort raekkevidd­e.

Det elektriske trekløver lander herhjemme til naeste år. Importøren forventer saerdeles rimelige priser uden at ville gå i detaljer.

Ligesom de andre maerker i VW-koncernen har Seat en raekke elektrific­erede elbiler på vej inden for de kommende år. Det gaelder bl.a. MPV’en Seat el-Born, der kommer i 2020, plug-in hybridvers­ioner af Tarraco og Leon samt high performanc­e plug-in hybridbile­r i form af Cupra Formentor og Cupra Leon.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark