Jyllands-Posten

BMW spaender bicepsene

BMW 850i får nogle staerke storebrødr­e med de heftige M8 og M8 Competitio­n-modeller,

-

Der er godt nyt til de dedikerede BMWfans, som synes, at en almindelig M850i har meget mere i sig, og blev bekraeftet i deres ønsker, da den voldsomme M8 GTE-racerbil kom på banen.

Den tyske producent er nemlig klar med flere gadeversio­ner af racerbilen, som har hentet opmaerksom­hed ved 24-timers løbet Le Mans. Det drejer som M8 Coupé og M8 Competitio­n Coupé, som yder 600 hk og 625 hk mod de ”bare” 530 hk, som den almindelig­e M850 leverer. Begge modeller ruller sig også ud i topløse cabrioletv­ersioner. På den front er der en bred vifte at spille på for modellerne, der bl.a. skal konkurrere mod Mercedes-AMG S63 Coupé og Porsche 911 Carrera 4. Med paradedisc­ipliner, som hedder 0-100 km/t. på 3,3 sek. og 3,2 sek. for de to coupéer, er M8-modellerne også godt med.

Firehjulst­raek i sportsopsa­etning

Det er atletiske modeller, som er optimeret hele vejen rundt med letvaegtsm­aterialer som f.eks. taget i M8 Coupé, der er lavet af kulfiberfo­rstaerket plast, bedre aerodynami­k og en stribe tekniske opgraderin­ger.

De mange kraefter fordeles med en ottetrins M Steptronic-automatgea­rkasse, der spiller sammen med styresyste­met Drivelogic samt M8 xDrive-firehjulst­raek.

Det gør det ifølge BMW muligt at fordele kraefterne mellem akslerne på en helt ny måde. Her kan vaelges mellem de tre opsaetning­er: firehjulst­raek, firehjulst­raek sport og baghjulstr­aek. Som noget helt nyt kan bremserne også indstilles til Sport eller Comfort.

De nye ”M Modes”, som er skraedders­yet til

M8, kan indstilles til Road eller Sport, mens Competitio­n-udgaverne også har en Track-indstillin­g.

Under hjelmen har ingeniører­ne fra M-afdelingen optimeret den 4,4 liters V8-motor med Twin Turbo, mens udstødning­en og den adaptive undervogn også er opgraderet.

Alle M-modellerne har full LED-forlygter med mulighed for matrix-laserlys, mens kabinen byder på M-sport-styling med sportssaed­er og M-detaljer. Det gaelder også det centrale digitale display på 10,25 tommer og instrument­huset på 12,3 tommer, som har M8-grafik.

De nye BMW M8- og M8 Competitio­n-modeller kommer på markedet herhjemme til september. Senere følger den firedørs M8 Gran Coupé.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark