Jyllands-Posten

Sådan kommer Danmark i EM-semifinale­n

Et tidligere Real Madrid-talent vil vaere med til at gøre det svaert for det danske U21-landshold i den afgørende EM-kamp.

- JESPER HAUE HANSEN

Det er nogle pressede unge maend, der jagter en spinkel dansk mulighed torsdag aften. Her er et overblik inden U21-fodboldlan­dsholdets afgørende EM-kamp mod Østrig.

Lienhart kan gøre det svaert for Danmark: Når man bliver købt af Real Madrid, er det ligesom at blive kysset af klassens flotteste pige – så må man kunne noget. Philipp Lienhart fik ganske vist kun en enkelt pokalkamp for den spanske storklub, inden han skiftede til Bundesliga-klubben SC Freiburg.

På U21-landsholde­t har anføreren markeret sig som en afgørende spiller i defensiven, ligesom han har fået sin debut på A-landsholde­t. Han er samtidig én af holdets fem spillere fra den tyske Bundesliga. Skov kan blive afgørende for Danmark: Robert Skov scorede Danmarks eneste mål i den første gruppekamp mod Tyskland, og midtbanesp­illeren får endnu engang en afgørende rolle. Holdkammer­aten fra FCK, Jonas Wind, kan meget vel blive én af de bebudede aendringer i startopsti­llingen, og de to spilleres indbyrdes forståelse kan skabe succesen.

Vejen til dansk succes

Selv hvis Danmark vinder over Østrig og Serbien i de sidste to gruppekamp­e, kan det vaere forgaeves.

Det er nemlig kun gruppevind­erne og den bedste toer fra de tre grupper, der går videre til semifinale­n. Efter 3-1-nederlaget til Tyskland i den første kamp er Danmark allerede bagud på målscorere­n, og derfor kan der blive brug for storsejre i de sidste to kampe.

I de øvrige grupper ligger Polen og Frankrig i øjeblikket nummer to med tre point og en positiv målscore. Østrig ligger nummer to i Danmarks gruppe efter 2-0-sejren over Serbien.

Torsdagens kamp mellem Danmark og Østrig begynder kl. 18.30, mens Danmark møder Serbien kl. 21 på søndag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark