Jyllands-Posten

Gammel retssag redder T. Hansenover­skud

T. Hansen-koncernen øgede indtjening­en i 2018. Men resultatet er kraftigt påvirket af en engangsind­taegt fra en civil retssag.

- MICK KRISTENSEN

Én af Danmarks rigeste personer laegger igen mange millioner til formuen.

T. Hansen-koncernen, der er ejet af Bent Jensen, kom ud af 2018 med en stigende omsaetning og et overskud efter skat på 69 mio. kr. Det er en forbedring af bundlinjen med omkring 21 mio. kr. i forhold til året forinden.

En ekstraordi­naer indtaegt pynter dog gevaldigt på resultatet for T. Hansen Gruppen, der saelger både scootere, biludstyr, daek, cykler og fyrvaerker­i.

En erstatning på 39,4 mio. kr. fra en langstrakt sag, der har vaeret forbi Højesteret, skaepper godt i T. Hansens kasse.

Gammel sag

Sagen har rødder tilbage til 2005, hvor der blev nedlagt fogedforbu­d mod nogle stikkontak­ter fra det lille firma L-Team. Ønsket om fogedforbu­ddet kom fra selskabet Lauritz Knudsen, der nu indgår i den globale koncern Schneider Electric.

Sagen kørte videre op til, at T. Hansen overtog L-Team i 2010. Derefter fortsatte sagen ved forskellig­e domstole, inden Højesteret i 2012 slog fast, at L-Team ikke havde kraenket Lauritz Knudsens designrett­igheder.

Det åbnede for en civil erstatning­ssag, som siden har kørt og førte til en godtgørels­e til T. Hansen på førnaevnte 39,4 mio. kr. i november 2018.

»Det har vaeret en dyr omgang – en meget dyr omgang – men som har vist at lønne sig,« skriver Bent Jensen i en mail om sagen.

Ifølge ham har T. Hansen prøvet at lave et forlig, men Schneider Electric ville hellere have sagen for domstolene.

T. Hansen er ikke laengere medejer af L-Team.

Bent Jensen forventer et let stigende aktivitets­niveau for T. Hansen i 2019. Koncernen omsatte i 2018 for knap 1,3 mia. kr.

Bent Jensen begyndte i 1991 at saelge knallerter og reservedel­e i Middelfart i sin davaerende kaereste Trine Hansens navn. Senere købte han Trine Hansen ud – men navnet på virksomhed­en lod han vaere.

Bent Jensen ejer selv hele T. Hansen Gruppen gennem sit holdingsel­skab. Her er egenkapita­len på 631 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark