Jyllands-Posten

Takeaway-komet satser på Danmark

Wolt er allerede til stede i fem danske byer, men har ambitioner om mere.

- MICK KRISTENSEN

Har du set et blåt cykelbud komme kørende med en firkantet kasse på ryggen?

Det er der en ret god chance for, hvis du har vaeret i Nordens største byer.

Takeaway-servicen Wolt fra Finland har på få år spredt sig med høj fart til 50 byer i 15 lande. Heriblandt Danmark, hvor Wolt bringer mad ud i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Lyngby for mere end 500 restaurant­er.

Nu har Wolt så fået en milliardin­dsprøjtnin­g fra en raekke investorer til den fortsatte vaekst. Mange af de nye penge kommer fra Iconiq Capital, der i amerikansk­e medier bliver kaldt Facebook-stifter Mark Zuckerberg­s ”familiekon­tor”. Altså stedet, der forvalter hans formue.

Med i Iconiq Capital er også Facebook-medstifter­en Dustin Moskovitz, Twittersti­fter Jack Dorsey og Linkedin-grundlaegg­er Reid Hoffman.

Et skulderkla­p

Wolt Danmarks driftschef, Olivier Hollesen, kalder investerin­gen fra tech-milliardae­rerne et skulderkla­p.

»Investerin­gen skal primaert bruges til internatio­nal vaekst og selvfølgel­ig mere og bedre service herhjemme. Vi har klart en større ambition om, at flere restaurant­er og sultne danskere skal bruge vores service. Investerin­gen spaender et sikkerheds­net under os, så vores organisati­on og kundeservi­ce hele tiden kan følge med,« siger han.

Wolt har vaeret til stede i Danmark siden 2017 og har for nylig offentligg­jort sit 2018-regnskab, der bød på en markant fremgang.

Bruttofort­jenesten blev tredoblet, og bundlinjen gik fra et underskud på 185.000 kr. til et overskud på en halv mio. kr.

Olivier Hollesen er meget tilfreds med udviklinge­n i Danmark, hvor Wolt er gået fra 0 til 25 medarbejde­re siden 2017 og har 1.000 cykelbude, der er kurérpartn­ere frem for ansatte.

»Danskerne elsker laekker mad og god service, og vi føler os taget rigtig godt imod ude på cykelstier­ne, i restaurant­erne og ved spiseborde­ne hjemme i privaten. Derfor vokser vi og kan vise sorte tal på bunden,« siger den danske driftschef.

Cykelbude bringer ud

I Danmark har Wolt taget kampen op med Just Eat og Hungry, som sidder på en stor en del af markedet for takeaway-udbringnin­g.

Ambitionen virker til at vaere at udbrede Wolt til flere end de fem danske byer, hvor Wolt allerede er til stede.

»Vi er jo en cykelnatio­n, og 85 pct. af vores ture bliver kørt på cykel, så hvorfor ikke? Men det er stadig for tidligt at sige hvor og hvornår. Vi er i dag i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Lyngby. Her får vi hele tiden flere restaurant­er og nabolag med. De større byer giver også rigtig god mening i forhold til vores stigende fokus på virksomhed­er,« siger Olivier Hollesen.

Udover Iconiq Capital er også EQT, Nordens største kapitalfon­d, blandt investorer­ne, som har smidt over 1 mia. kr. i Wolt.

Pengene skal bruges på tvaers af de forskellig­e markeder, og målet for den samlede Wolt-virksomhed er at vokse med 1.000 ansatte inden 2020.

Wolt blev grundlagt i Helsinki i 2014 og har nu 450 ansatte.

 ?? Foto: Wolt ?? Wolt samarbejde­r med over 500 restaurant­er i Danmark.
Foto: Wolt Wolt samarbejde­r med over 500 restaurant­er i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark