Jyllands-Posten

Danmarks 8. rigeste mand køber fly for 13 mia. kr.

Flymilliar­daeren Martin Møller Nielsen fortsaette­r med at udvide det imperium, der har gjort ham til en af landets rigeste maend.

- PETER SIMONSEN

Det danske flyselskab Nordic Aviation Capital (NAC) har haft den helt store tegnebog fremme.

Selskabet, der er stiftet af flymilliar­daeren Martin Møller Nielsen, har underskrev­et en hensigtser­klaering med flyproduce­nten ATR om at købe fly til en vaerdi af 2 mia. dollars – svarende til 13,3 mia. kr.

Det oplyser Nordic Aviation Capital.

I første omgang er der bestilt 35 ATR-fly, og der er optioner og forkøbsret på yderligere 70 fly. Altså kan ordren løbe op på i alt 105 fly.

»Det er vigtigt for os at investere i den allerbedst­e teknologi, så vi kan tilbyde fleksible og effektive løsninger til vores kunder,« udtaler stifter og bestyrelse­sformand Martin Møller Nielsen.

Nordic Aviation Capital råder i dag over en flåde på naesten 500 fly, og de nye ATR-fly skal leveres mellem 2020 og 2025.

Martin Møller Nielsen stiftede det Billund-baserede selskab i 1990, og han har gjort det til verdens største selskab inden for flyleasing. Og så er han i øvrigt blevet mangemilli­ardaer på sit livsvaerk.

Det skete i 2015, da Martin Møller Nielsen solgte over halvdelen af NAC til kapitalfon­den EQT og Lego-pengetanke­n Kirkbi. Handlen havde en vaerdi af over 10 mia. kr., og Martin Møller Nielsen geninveste­rede efterfølge­nde et milliardbe­løb i flyselskab­et og fortsatte som bestyrelse­sformand.

Ordren på 105 nye ATRfly til en vaerdi af 13,3 mia. kr. svarer i øvrigt til den formue, som Martin Møller Nielsen er god for.

På Berlingske­s seneste liste over landets rigeste var han nummer 8 med en anslået formue på 13 mia. kr.

Nordic Aviation Capital havde i seneste regnskabså­r – der sluttede med udgangen af juni 2018 – et driftsover­skud på 2,5 mia. kr. Det var rekord. Omsaetning­en var på ca. 5 mia. kr.

Selskabets største marked er Europa efterfulgt af Asien, og kunderne taeller blandt andre British Airways, Air France og Lufthansa.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark