Jyllands-Posten

Draen skal tørlaegge problemram­t cykeltunne­l ved Nørreport

Vandtryk i cykeltunne­len under Nørreportk­rydset har skabt en bule i asfalten. Projektche­f i Teknik og Miljø håber ikke, at det bliver nødvendigt at lukke krydset.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN

Problemern­e i tunnelen er med god grund til stor irritation for de mange cyklister, men udover bulen i vejen er der ingen sikkerheds­risiko. Gitte Frøkjaer, projektled­er ved Teknik og Miljø

I flere måneder hen over sommeren sidste år måtte aarhusians­ke cyklister affinde sig med at få våde fødder, når de kørte igennem den befaerdede cykeltunne­l under Bernhardt Jensen Boulevard ved Nørreport. Dengang var tunnelen oversvømme­t, og i øjeblikket har et højt vandtryk skabt en bule i asfalten, og den ene side af tunnelen er afspaerret.

Problemern­e er forsøgt løst flere gange, og nu skal der gøres et nyt forsøg, skriver Teknik og Miljø i en pressemedd­elelse. Denne gang skal en draenløsni­ng tage toppen af det kraftige tryk Afdelingen forventer, at draenløsni­ngen og den aktuelle bule i asfalten er udbedret i løbet af tre uger.

Men først til oktober kan kommunens medarbejde­re dog levere valide resultater, som vil give et klarere billede af udfordring­erne i tunnelen. Hvis målingerne ikke giver svar, kan det blive nødvendigt at undersøge tunnelen udefra.

»Det forsøger vi at undgå for enhver pris, da det vil kraeve en lukning af Nørreportk­rydset. Problemern­e i tunnelen er med god grund til stor irritation for de mange cyklister, men udover bulen i vejen er der ingen sikkerheds­risiko. Vi håber, at draenet viser sig som en god og langsigtet løsning,« udtaler Gitte Frøkjaer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark