Jyllands-Posten

Det største Skole OL nogensinde: »Nu er det min tur – vores tur«

Landets største idraetstur­nering og den rekordstør­ste Skole OL-finale nogensinde folder sig ud i Ceres Park i Aarhus med skolelever fra hele landet. Kun de bedste klasser er med i kampen om pokalen, men den største sejr for de deltagende elever er allered

- GHITA NIDAM MØLLER

En haer af haender flyver i vejret til lyden af vild jubel. Klapsaeder­ne på Ceres Parks tribune ryster, da publikum rejser sig og hylder de 135 skoleklass­er, der onsdag har taget turen fra hele landet for at dyste til OL i børnehøjde.

11.000 folkeskole­elever fra Jylland, Fyn, Sjaelland og øerne er taget til Aarhus for at deltage. Over tre dage er de 432 bedste klasser fra 4. til og med 7. klasse stimlet sammen for at udkaempe de sidste finaledyst­er og i sidste ende kunne løfte de gyldne pokaler, vifte med medaljer og poppe børnechamp­agne ud over hinanden til champagnef­est på podiet.

Onsdag er den røde løber foldet ud foran Ceres Park for at modtage de dygtigste 5. klasser til landets største idraetssta­evne. Tribunen summer af spaending.

»Vi er de bedste, de aller, aller bedste,« hujer en klynge af skoleeleve­r, inden alle samles til et levende taeppe af hoppende elever, der afventer, at OL-flammen bliver taendt.

Den olympiske flamme

Alle øjne hviler på Broskolens tre elever fra 5.b, da de løber fra midten af stadionpla­enen med flammen i hånden og ud igennem de 3.100 elever, der onsdag skal dyste i fem discipline­r.

»Det er bare et helt vildt fedt koncept og en sjov dag, og at baere faklen ... Det er noget, man kun opnår én gang,« udbryder den 12-årige fakkelbaer­er Tobias Bjørn Pedersen fra 5.b bag sit pjuskede, lyse hår, fregner og et bredt smil.

Han har sammen med 5.b på Broskolen sat vaekkeuret til kl. fem om morgenen og er sprunget på bussen fra Årslev på Fyn for at deltage i atletikdis­ciplinerne.

»Normalt ser man kun atleter i fjernsynet løbe rundt sådan nogle steder. Men nu er det min tur – vores tur,« griner han.

Normalt ser man kun atleter i fjernsynet løbe rundt sådan nogle her steder. Men nu er det min tur – vores tur. Tobias Bjørn Pedersen, elev i 5.b fra Broskolen

Faellesska­bet er sejren

Elever fra 626 skoler fra 82 kommuner har kaempet om at gøre sig fortjent til at tage

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark