Jyllands-Posten

Kirsten Brosbøl er udnaevnt til Obama Foundation Scholar

-

Skanderbor­g: Fhv. miljøminis­ter Kirsten Brosbøl skal som en af tolv unge ledere fra hele verden vaere en del af det prestigefy­ldte Obama Foundation Scholars program på Columbia University i New York 2019-2020.

Kirsten Brosbøl har indtil valget den 5. juni vaeret medlem af Folketinge­t for Socialdemo­kratiet, valgt i Skanderbor­gkredsen.

Kirsten Brosbøl har de seneste år stået i spidsen for Folketinge­ts arbejde med verdensmål­ene som stifter og formand for Folketinge­ts Tvaerpolit­iske Netvaerk for Verdensmål­ene.

Fra august og ti måneder frem skal hun indgå i Obama Foundation Scholars programmet på Columbia University i New York.

Programmet sigter mod at styrke unge ledere, som allerede har vist deres samfundsen­gagement og evne til at skabe forandring, ved at give dem redskaber til at gøre deres arbejde endnu mere effektfuld­t, når de vender hjem.

»Jeg er dybt beaeret over at få denne unikke mulighed for at arbejde sammen med nogle af verdens førende forskere og unge ledere fra hele verden om at takle vores faelles udfordring­er. Og ikke mindst er det en drøm at blive en del af Obama Foundation­s netvaerk af unge ledere og udvikle mine personlige lederegens­kaber med Obamas vaerdier som fundament,« udtaler Kirsten Brosbøl.

De tolv Obama Foundation Scholars vil indgå i projektet ”Columbia World Projects”, der er et initiativ, hvor studerende og forskere fra Columbia samarbejde­r med regeringer, civilsamfu­nd, erhvervsli­v og internatio­nale organisati­oner om at skabe realiserba­re løsninger på nogle af verdens største udfordring­er. Obama Foundation Scholars programmet blev lanceret i 2018. Den første årgang af Scholars er netop blevet faerdig.

Hver Scholar har under vejledning fra Obama Foundation udviklet en handlingsp­lan, som de nu vil tage med tilbage til deres hjemland eller region for at skalere.

 ?? POLFOTO ?? Kirsten Brosbøl skal til Obamas New York".
POLFOTO Kirsten Brosbøl skal til Obamas New York".

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark