Jyllands-Posten

Ny AGF’er er ankommet med hadske beskeder bag sig

Nicolai Poulsen ledte efter en klub med større ambitioner end Randers FC, og den har han fundet i AGF.

- JESPER ENGMANN

Der har sådan set vaeret rigeligt for Nicolai Poulsen at forholde sig til, siden det i det tidlige forår på rygteplan kom frem, at den davaerende Randers FC-anfører ville skifte klub til sommer. Isaer da hans nye klub blev AGF, hadeklubbe­n over dem alle i Randers.

Desuden slaeber Nicolai Poulsen rundt på en episode, som involverer den tidligere Randers-spiller og nuvaerende AGF’er Mustafa Amini. I en kamp for tre år siden braekkede Nicolai Poulsen kaeben to steder og pådrog sig en hjerneryst­else i et sammenstød med netop Amini, og det betød, ud over en laengere skadespaus­e, at Nicolai Poulsen ikke kom med til OL i Rio i 2016.

Lad os begynde med forholdet mellem Poulsen og Amini.

»Jeg var bitter lige efter, for det gjorde ondt på mig, at jeg missede OL. Fra min side er der ikke noget laengere, livet går videre, og det er ikke noget, jeg har taenkt over i lang tid. Nu er det så laenge siden, at jeg ikke kan huske, om han har givet mig en undskyldni­ng. Han og jeg fungerede godt sammen på banen, da han var i Randers, og kan vi få det op at køre i AGF, ser det fint ud. Han er en god fyr og nem at komme ind på, og det gør det nemmere. Jeg forventer, at vi kan banke AGF tilbage i top-seks, hvor klubben hører til,« siger Nicolai Poulsen.

AGF har ikke haft fokus på bataljen mellem de to hårdføre midtbanesp­illere, ifølge AGF-traener David Nielsen.

»Når man spiller på hvert sit hold, kommer man ofte op at skaendes inde på banen. Dem, man skaendes lidt med, bliver hurtigt ens gode kampfaelle­r, når man kommer på hold sammen. Sådan er fodbold. Det bliver overhovede­t ikke noget problem, så det bruger vi ikke tid på. Den slags ordner spillerne selv. Man blander blod, i samme sekund man kommer på samme hold,« understreg­er David Nielsen.

Hadske beskeder

I løbet af foråret blev Nicolai Poulsen ofte konfronter­et af sure Randers FC-tilhaenger­e, der har kaldt ham forraeder, da han er skiftet til klubbens største rival.

»Jeg har modtaget mindre sjove beskeder. Men det vidste jeg, da jeg traf mit valg. Der ville kunne opstå den slags, men det har jeg vaeret forberedt på. Det har ikke vaeret et problem,« siger Nicolai Poulsen.

Hvilke beskeder har du fået? »Lidt hadske beskeder. Men det er kun dejligt, at folk går op i det. Jeg vidste godt, at jeg skiftede til en Randers-rival, og det ville Randers-fansene ikke tage godt imod. Folk har da stoppet mig på gaden og spurgt, hvordan jeg kunne vaere det bekendt. Så har jeg sagt til dem, at jeg havde behov for at komme et nyt sted hen. Og at AGF var den bedste mulighed for mig.«

Jeg vidste godt, jeg skiftede til en Randers-rival, og det ville Randersfan­sene ikke tage godt imod. Folk har da stoppet mig på gaden og spurgt, hvordan jeg kunne vaere det bekendt. Nicolai Poulsen, ny AGF-spiller

Har du taenkt meget over, at du skiftede til en rivalisere­nde klub?

»Jeg har evalueret det med min familie og dem, der har vaeret taet på mig. Mange sagde, at de syntes, jeg skulle gøre det. Også fra mit hold i Randers var der mange, der sagtens kunne følge mig og nok ville have gjort det samme, hvis de havde fået muligheden. Mine foraeldre var også helt med på den, for de kunne maerke, at jeg havde brug for at prøve noget nyt.«

Nicolai Poulsens hukommelse er ikke alt for god, når det gaelder om at huske, hvornår han rent faktisk blev enig med AGF om en femårig aftale.

»Jeg kan ikke huske, hvor laenge jeg har vidst, jeg havde en aftale med AGF. Det er dejligt

Er det også et skridt op sportsligt?

»Ja, det taenker jeg, selv om Randers har vaeret bedre end AGF de seneste mange år. Det er fakta. Men jeg synes, at AGF har bedre forudsaetn­inger og større ambitioner end Randers. Det kan jeg sige, i og med at jeg har vaeret i den anden lejr rigtig laenge. På den måde er det et skridt op. Jeg ønskede at spille et sted med større ambitioner. Det er der her i AGF. Nu handler det om for os i truppen at få opfyldt målene,« siger Nicolai Poulsen.

 ??  ?? Nicolai Poulsen i AGF's dragt, her fanget med AGF-traener David Nielsen og i forgrunden Mustapha Bundu.
Foto: Casper Dalhoff
Nicolai Poulsen i AGF's dragt, her fanget med AGF-traener David Nielsen og i forgrunden Mustapha Bundu. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark