Jyllands-Posten

Voldsomt vejr: Vaeltede traeer og aquaplanin­g

- SARAH KOTT

Nogen storm var der ikke tale om. Ej heller blev landet for alvor ramt af de skybrud, som DMI havde varslet.

Ikke desto mindre bød både søndag og begyndelse­n af mandag endnu en gang på voldsomt vejr mange steder. På Sjaelland kunne politiet melde om faerdselsu­held pga. aquaplanin­g forårsaget af nedbørsmae­ngderne. Det gik eksempelvi­s ud over en 50-årig kvinde, som søndag aften mistede kontrollen over sin bil ved Ringsted og ramte en kantpael og et vejskilt, inden hun endte ude på en mark. Nogle timer senere var det en 19-årig mand, som kørte ind i et hegn ved Holbaek. Ingen kom til skade ved uheldene.

Også Sydjylland­s Politi advarede søndag bilister om, at voldsomme vandmaengd­er på vejene havde resulteret i flere uheld. Det eneste sted, hvor der dog reelt var skybrud søndag, var området ved Kalundborg. Det fortaeller klimatolog ved DMI Mikael Scharling.

»Nedbøren har vaeret kraftig i perioder, men skyerne er drevet relativt hurtigt over Danmark og har ikke nået at kaste så meget af sig.«

Blaesten sørgede til gengaeld for at kaste med traeer. Østjylland­s Politi fik i løbet af natten til mandag og mandag morgen otte anmeldelse­r om vaeltede traeer, ligesom også en lygtepael måtte opgive aevred i Hasle i Aarhus. Nord for Silkeborg landede en knaekket gren på en bil, som blev totalskade­t. Ifølge Midtjyllan­ds Avis slap den 42-årige fører uden alvorlige skader.

Beredskabs­styrelsen måtte flere gange i løbet af weekenden rykke ud for at hjaelpe med at pumpe vandmasser­ne op. Senest ved Hasmark Strand på Nordfyn, hvor indsatsen sluttede mandag, oplyser operativ chef Lars Schou.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark