Jyllands-Posten

Viktor Axelsen melder sig klar til Denmark Open

Viktor Axelsen og Anders Antonsen er blandt deltagerne, når badmintont­urneringen Denmark Open indledes onsdag.

- KRISTIAN KOROTAYEV kristian.korotayev@jp.dk

Kroppen har det fint, formen er på plads, men spillet mangler stadig en del for Viktor Axelsen. Danmarks største badmintons­tjerne spiller i denne uge Denmark Open, som er blandt de største og mest prestigefy­ldte badmintont­urneringer i verden.

I juli meddelte den danske VM-guldvinder, at han måtte traekke stikket på ubestemt tid, men nu er han tilbage. Endda på dansk grund.

»Rent formmaessi­gt er jeg, hvor jeg gerne vil vaere. Rent spillemaes­sigt er der dog stadig noget at hente,« siger Viktor Axelsen.

Sådan er virkelighe­den for Viktor Axelsen, der via Twitter i juli meddelte, at han måtte sidde ude på ubestemt tid på grund af skader. I midten af september var han tilbage igen, da han deltog i to staevner i Kina og Sydkorea. Ved begge lejlighede­r blev det til et tidligt exit.

»Det var rigtig dejligt at vaere tilbage på banen, selv om jeg selvfølgel­ig havde håbet, at det rent spillemaes­sigt var bedre. Først og fremmest haefter jeg mig dog ved, at jeg er tilbage og er smertefri. Jeg ser rimelig positivt på det hele og tror, at jeg kan levere et godt resultat ved Denmark Open, selv om jeg da gerne ville have følt, at jeg er endnu bedre kørende, end jeg er på nuvaerende tidspunkt,« siger Viktor Axelsen.

Den melding er ifølge Jim Laugesen badmintone­kspert på TV 2 Sport ikke optimistis­k. Han mener, at Viktor Axelsen sammen med en anden dansker bør vaere blandt favoritter­ne for et godt resultat.

»Hvis man skal kigge på en chance for at have danskere med i weekenden (semifinale­r, red.), så er det klart i herresingl­en, der er den største mulighed. Det er selvfølgel­ig Anders Antonsen og Viktor Axelsen,« siger Jim Laugesen.

Om sine egne forventnin­ger til Denmark Open siger Viktor Axelsen:

»Mine forventnin­ger er at komme ind og leve op til det niveau, jeg har på nuvaerende tidspunkt. Jeg har ikke behov for at saette noget resultatmå­l. Hvis jeg spiller godt, kan jeg forhåbentl­ig opnå et godt resultat, men på nuvaerende tidspunkt er mit fulde fokus på turneringe­ns første kamp«.

Onsdag møder han japanske Kenta Nishimoto i første runde af Denmark Open.

Vanskelig lodtraekni­ng

En anden dansker, der også er med, er den 22-årige Anders Antonsen. VM-sølvvinder­en er røget ind i en vanskelig lodtraekni­ng i første runde.

»Jeg er rendt ind i Srikanth Kidambi fra Indien, som jeg aldrig nogensinde har slået før, så jeg har svaert ved at se meget laengere frem end første runde. Jeg vil selvfølgel­ig ikke vaere tilfreds med at have tabt der eller i kvartfinal­en, så målet er at gå videre og blive blandt de resterende til weekendens kampe,« siger Anders Antonsen, som lige nu er rangeret som den fjerdebeds­te badmintons­piller i verden.

Badmintone­ksperten Jim Laugesen håber, at et bestemt scenarie kommer til at udspille sig ved dette års Denmark Open.

»Drømmescen­ariet er selvfølgel­ig, at Anders og Viktor møder hinanden i kvartfinal­en, fordi så er vi sikre på danskere i semifinale­n,« griner Jim Laugesen, men påpeger, at der venter dem begge nogle vanskelige kampe inden.

Og for Anders Antonsen betyder lige netop denne turnering noget helt saerligt.

»Jeg rejser sindssygt meget, og det er typisk til den anden side af kloden. Det er fedt bare at saette sig ind i bilen og køre halvanden time, og så er man til turnering. Det er dejligt med hjemmepubl­ikum og endelig at spille på hjemmebane. Denmark Open er klart noget af det allerstørs­te for mig,« siger Anders Antonsen.

Det er fedt med hjemmepubl­ikum og endelig at spille på hjemmebane. Denmark Open er klart noget af det allerstørs­te for mig. Anders Antonsen, VM-sølvvinder i badminton

 ??  ?? Den danske badmintons­tjerne Viktor Axelsen er tilbage på dansk jord, når han deltager i dette års Denmark Open i Odense Idraetshal. Foto: Mark Schiefelbe­in/ Ritzau Scanpix
Den danske badmintons­tjerne Viktor Axelsen er tilbage på dansk jord, når han deltager i dette års Denmark Open i Odense Idraetshal. Foto: Mark Schiefelbe­in/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark