Jyllands-Posten

»Forskelsbe­handling« bliver forsvaret

Formel 1-stjernen Sebastian Vettel slap uden en straf efter en tyvstart i weekendens grandprix.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Der var egentlig ikke nogen tvivl om, at den tyske stjerne var startet for tidligt.

Sebastian Vettel fik sat gang i sin Ferrari-racer, inden søndagsn Formel 1-grandprix i Japan blev startet.

Den tidligere verdensmes­ter slap imidlertid for en straf efter tyvstarten, fordi »bevaegelse­n er inden for den acceptable tolerance i Formel 1-tyvstartsy­stemet« ifølge dommerne.

Det vakte undren blandt konkurrent­er som Max Verstappen:

»Jeg forstår slet ikke, hvad der sker med reglerne i dag.« – og iagttagere som JyllandsPo­stens Formel 1-ekspert, Thomas Wulff:

»Det er noget pladder. For hvad er en acceptabel tolerance? 1 centimeter? 10 centimeter? Det er total forskelsbe­handling.«

Hemmelige regler

Beslutning­en bliver dog forsvaret af Formel 1-løbsdirekt­øren Michael Masi, der slår fast, at man laenge har vurderet tyvstart ved hjaelp af sensorer på samme måde som under søndagens løb.

»Vi har haft det her system i en årraekke, og teknologie­n er hele tiden blevet bedre med bl.a. kameraer i bilerne. Der er helt sikkert ting, vi kan forbedre i fremtiden. Men lige nu traeffer vi beslutning­er ud fra det her system,« siger han til Autosport.

Det velrenomme­rede motorsport­smedie skriver samtidig, at der bliver tilladt en vis bevaegelse i bilerne inden starten, fordi kørerne kan have brug for at lave justeringe­r i forhold til bl.a. koblingen.

Det er dog hemmeligt, praecis hvad der bliver tolereret, da aktørerne ellers kan begynde at spekulere i at udnytte reglerne for at få en bedre start end konkurrent­erne.

Sebastian Vettel endte som nummer to efter at vaere startet i polepositi­on. Vinderen blev finnen Valtteri Bottas fra Mercedes, mens Haas-køreren Kevin Magnussen endte som nummer 17.

Lewis Hamilton fra Mercedes ligger nr. 1 i den samlede stilling med 338 point, mens holdkammer­aten Valtteri Bottas har 274 point på andenplads­en. Kevin Magnussen er nr. 15 med 20 point.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark