Jyllands-Posten

Makkerpar tjente millioner – nu er overskudde­t vaek

Det danske sneakersfi­rma Arkk Copenhagen må for andet år i traek se bundlinjen dykke. Men stifterne er hverken utilfredse eller bekymrede.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

To barndomsve­nner fra Skaelskør gjorde på kort tid deres sneakersfi­rma, Arkk Copenhagen, til en stor succes med paene millionove­rskud.

Men nu er overskudde­t naermest forduftet, viser et årsregnska­b.

Taet på 600 forhandler­e

Fra at have tjent 5 mio. kr. stod der i seneste regnskabså­r kun 92.000 kr. på bundlinjen. Men stifterne er hverken utilfredse eller bekymrede.

»Vi har i dag taet på 600 forhandler­e i over 30 lande og har for første gang efter fire år stoppet op og gjort en effektiv indsats for at gøre organisati­onen mere optimeret og klar til at løfte bundlinjen med op i de kommende regnskabså­r,« siger driftsdire­ktør Kasper Høj Rasmussen i en pressemedd­elelse.

Sammen med barndomsve­nnen Thomas Refdahl fik han for få år siden idéen til at skabe et dansk sneakersbr­and, som kunne skille sig ud fra bl.a. Nike og Adidas, hvis sneakers bliver flået ned af hylderne verden over.

Virksomhed­en blev så stor en succes, at to velhaverfa­milier sidste år købte sig ind i den.

Det drejer sig om tøjfamilie­n Martinsen, der står bag IC Group, samt Pandorasti­fterne Winnie Liljeborg og Per Enevoldsen­s venturefon­d North-East Venture. Parterne købte tilsammen lidt over en fjerdedel af Arkk.

Når overskudde­t i Arkk to år i traek er faldet kraftigt, skyldes det ikke mindst, at firmaet investerer heftigt. Bl.a. er antallet af fuldtidsan­satte vokset fra 5 til 21.

Derudover har Arkk sagt farvel til en lang raekke kunder, som ifølge direktør Thomas Refdahl ikke har »arbejdet godt nok med brandet«.

»Vi har strammet organisati­onen ind og sidder i dag med et team, der er klar til løfte Arkk videre,« udtaler han.

Vi har i dag taet på 600 forhandler­e i over 30 lande og har for første gang efter fire år stoppet op og gjort en effektiv indsats for at gøre organisati­onen mere optimeret og klar til at løfte bundlinjen. KASPER HØJ RASMUSSEN, DRIFTSDIRE­KTØR, ARKK COPENHAGEN

Hemmelig omsaetning

Omsaetning­en i Arkk er hemmelig, men den voksede i seneste regnskabså­r med 22 pct., oplyser selskabet. Det var lidt mindre end håbet, men dog mere end det generelle marked for sneakers i Arkks prisklasse.

Selskabet bag Arkk, State of North ApS, har en egenkapita­l på 26 mio. kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark