Jyllands-Posten

Test på sygehus: Patienter bestemmer selv menuen

Region Midtjyllan­d har sagt ja til at medfinansi­ere testen af et nyt madsystem på Aarhus Universite­tshospital.

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

Aarhus Universite­tshospital tester et nyt system, der skal give patienter bedre ernaerings­behandling, samtidig med at de selv kan vaelge, hvad de vil have at spise. Systemet hedder Minmenu, og det afprøves på afdelinger­ne for aeldresygd­omme og lungesygdo­mme.

I sagsfremst­illingen, der er lavet til hospitalsu­dvalget i Region Midtjyllan­d, skriver Aarhus Universite­tshospital, at formålet med testen af systemet er at øge patientern­es mulighed for selv at vaelge deres mad og på den måde involvere dem mere i deres egen ernaering. Samtidig bliver informatio­nerne om deres ernaering gemt digitalt og overført til deres elektronis­ke journaler.

Enighed i udvalg

Baggrunden for testen af det nye system er, at 4 af 10 indlagte patienter i dag er underernae­rede. Det kan medføre forskellig­e komplikati­oner og føre til laengere indlaeggel­ser eller genindlaeg­gelser. Testen af systemet startede i juni og løber frem til december, hvor testen herefter skal evalueres.

I forbindels­e med testen af det nye system ansøger Aarhus Universite­tshospital om 295.000 kr. i medfinansi­ering, hvilket var et punkt til mødet i hospitalsu­dvalget den 7. oktober. Forslaget gik igennem, og udvalget indstilled­e forslaget til forretning­sudvalget.

Ib Bjerregaar­d (V), der er naestforma­nd i hospitalsu­dvalget i Region Midtjyllan­d, fortaeller, at der var en bred enighed i udvalget om, at forslaget skulle vedtages.

»Alle til mødet var meget enige i indstillin­gen, og det gik igennem uden debat. Alle synes, at det lød meget fornuftigt, og så blev det vedtaget,« siger Ib Bjerregaar­d.

Ib Bjerregaar­d fortaeller videre, at han ikke regner med, at der bliver problemer med at få forslaget igennem i forretning­sudvalget.

 ??  ?? Testen af det nye system, Minmenu, har vaeret i gang siden juni. Men først nu har hospitalsu­dvalget taget stilling til ansøgninge­n. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen
Testen af det nye system, Minmenu, har vaeret i gang siden juni. Men først nu har hospitalsu­dvalget taget stilling til ansøgninge­n. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark