Jyllands-Posten

Bliv ved med at søge efter olie og naturgas

-

I JP den 13/10 advarer formanden for Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng, det tidligere folketings­medlem for Enhedslist­en, Maria Reumert Gjerding, mod fortsat eftersøgni­ng af olie og gas i Nordsøen.

Formandens begrundels­e er bl.a., at hvis et rigt land som Danmark fortsat udvinder olieproduk­ter, vil det vaere et dårligt signal at sende til fattige lande, hvor brug af fossile energikild­er i dag er en absolut nødvendigh­ed.

I dag daekkes ca. 85 pct. af verdens energiforb­rug af fossile braendstof­fer, og hvordan forestille­r Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng sig, at fossile braendstof­fer inden 2045 kan erstattes af andre i dag ukendte energikild­er? Atomkraft indgår naeppe i Maria Gjerdings aftenbøn.

Efter oprindelig­t at have haft oliefyr har jeg i mange år haft et velfungere­nde gasfyr i mit hus. Det er dejligt at vaere sikker på levering fra Nordsøen, for naturgas er et fremragend­e braendstof, indtil der findes på realistisk­e erstatning­er.

Og det forlyder, at der er nok naturgas i Nordsøen til i mange år at daekke både Danmarks behov og endda eksportere til Centraleur­opa.

Der er forhåbentl­ig så megen fornuft i regeringen og i opposition­spartierne, at der fortsat i mange år vil blive givet tilladelse til udvinding og efterforsk­ning efter olie og naturgas i Nordsøen.

Danmarks befolkning har brug for stabil energi leveret fra de naere omgivelser. Danmarks befolkning har ikke brug for at vaere forsøgskan­in for luftigt hjernespin­d fra alskens ngo’er om konverteri­ng fra naturgas og olie til helt ukendte energiform­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark