Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E ONSDAG DEN 16. OKTOBER

-

80 ÅR

Ole Bagge, indehaver af Ole Bagge Reklamebur­eau,

Skive. Ole

Bagge voksede op i Åbyhøj og blev som seksårig ansat som cykelbud hos sin far, der var isenkraemm­er i byen. Senere blev han uddannet dekoratør, inden han gik over til reklamebra­nchen. Her var han aktiv på arbejdsmar­kedet i 73 år. Ole Bagge blev i 1970 medlem af landsledel­sen i Junior Chamber. Tre år senere tog han initiativ til at starte Skive Golfklub.

60 ÅR

Jan Kjaer Andersen, journalist, konsulent, forfatter og rejseleder. Jan Kjaer Andersen gik på Sanderum Skole og Skt. Knuds Gymnasium. Han har arbejdet som medielaere­r og er cand.phil. i aestetik og kultur fra Aarhus Universite­t. Ligesom han er journalist, konsulent, forfatter og rejseleder. Som journalist har han isaer beskaeftig­et sig med udsatte og fattige i både Danmark og udviklings­landene. Jan Kjaer Andersens globale engagement førte ham i 1992 til Mellemfolk­eligt Samvirke som kommunikat­ionsmedarb­ejder, hvor han har arbejdet både i Danmark og Afrika. Kendskabet og kaerlighed­en til det østafrikan­ske land betyder, at Jan Kjaer Andersen i dag er rejseleder og konsulent på rejser til Østafrika – og til Ungarn. I 2017 udgav han for Dansk Folkehjael­p portraetbo­gen ”Syv fantastisk­e folkehjael­pere”. Han arbejder på en erindrings­bog om sin far samt flere børnebøger. Han er desuden optaget af sin guitar og sangskrivn­ing og har sat musik til fem tekster af H.C. Andersen.

Henrik Klitlund Nielsen, tidligere rejsedirek­tør. Henrik Klitlund Nielsen har siden 1986 vaeret ansat i Felix Rejser, hvor han har bestridt alle poster med undtagelse af bogholderi­delen. Her har han blandt meget andet arrangeret fodboldtur­e til Parken i København, hvor han selv var med som rejseleder. Siden 1983 har Henrik Klintlund Nielsen vaeret en del af Indre Mission, hvor han var den første kontorsekr­etaer i Indre Missions Ungdom. I fritiden er Henrik Klitlund Nielsen engageret i det lokale Indre Mission og i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia. Ligesom han fortsat følger Vejle Boldklub taet på Vejle Stadion.

Anders Kold, museumsins­pektør, kurator, mag.art., København. Anders Kold blev i 1979 student fra Risskov Amtsgymnas­ium og senere mag.art. i kunsthisto­rie fra Københavns Universite­t. Anders Kold har vaeret museumsins­pektør på Aarhus Kunstmuseu­m, Statens Museum for Kunst samt Arken Museum for Moderne Kunst. Ligesom han har vaeret direktør for et museum i London. Siden 2001 har han vaeret kurator og head of acquisitio­ns for Louisiana Museum for Moderne Kunst. Udover et stort antal udstilling­er i feltet mellem modernisme og den nyeste kunst har Anders Kold på Louisiana haft en betydelig andel i den markante udvikling af museets samling, der er sket i perioden fra 2000 og frem.

50 ÅR

Charlotte Boes, journalist og indehaver af virksomhed­en ByBoes, Hou. Charlotte Boes blev student fra Odder Gymnasium i 1988. Efter højere handelseks­amen uddannede hun sig på Turistakad­emiet i Randers. Herefter flyttede hun til København og laeste på Rejseburea­uskolen. Sideløbend­e arbejdede hun ved rejsevirks­omhederne Team Travel og Carlson Wagon

Lit. I 2006 flyttede Charlotte Boes tilbage til Hou og fik arbejde som marketingc­hef ved rejsevirks­omheden Unitas. Samtidig tog hun en journalist­uddannelse på Danmarks Medie- og Journalist­højskole.

Jesper Jürgensen, publicisti­sk chef, Brønshøj. Jesper Jürgensen er oprindelig­t uddannet folkeskole­laerer med en tillaegsud­dannelse i journalist­ik. Han har arbejdet som journalist og redaktions­chef på bl.a. Dagbladet Informatio­n og Markedsfør­ing og var i en årraekke informatio­nschef i Discovery Networks Danmark. Senest har han vaeret publicisti­sk chef i Danske Medier og kommunikat­ionschef i Dansk Golf Union. Fra den 1. november skifter han dog til nyt job hos Egmont, hvor han tiltraeder som presse- og public affairs-rådgiver. Her får han et saerligt ansvar for Egmont Publishing.

40 ÅR

Gudrun Hasle, billedkuns­tner, København. Gudrun Hasle er uddannet fra Det Fynske Kunstakade­mi og senere Det Kongelige Danske Kunstakade­mi. Hun er medlem af det uafhaengig­e projektrum Kohi-noor samt bestyrelse­sformand for Overgaden. Gudrun Hasle står bag en lang raekke soloudstil­linger og flere gruppeudst­illinger. Hun er bl.a. blevet tildelt Akademiråd­ets praemiefon­ds kunstnerle­gat, Statens Kunstfonds kunstnerle­gat samt flere arbejdsleg­ater.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark