Jyllands-Posten

Boligejere i kø for at laegge om

Begge 30-årige 1 pct.lån er for alvor i spil igen.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

De nye 30-årige 0,5 pct.-lån satte gang i en af danmarkshi­storiens største konverteri­ngsbølger på 185 mia. kr. i juli.

Nu er kursen faldet, og 1 pct.-lånet kommet i spil igen.

Men det holder ikke boligejern­e tilbage. Alene i sidste uge blev der yderligere indfriet lån for 17 mia. kr. Det bringer de foreløbige indfrielse­r op på 95 mia. kr.

»Vi har de seneste par dage vaeret vidne til en mindre rentestign­ing, som også ser ud til at sende begge varianter af 1 pct.-lånene tilbage på hylden. Rentestign­ingen er naturligvi­s negativ og kan betyde, at der ikke bliver tale om en decideret rekord,« siger privatøkon­om i Arbejderne­s Landsbank Brian Friis Helmer.

Han forventer, at de samlede konverteri­nger bliver på ca. 175-185 mia. kr. ved udgangen af oktober. Der skal ikke mange bevaegelse­r til, før rekorden fra juli kan blive slået.

Det 30-årige 1 pct.-lån med afdrag handles nu under kurs 100 for første gang i tre uger. Kursen ligger i 99,841 i Totalkredi­t.

Det 30-årige 1 pct.-lån med afdragsfri­hed åbnede igen i fredags, da det gik under kurs 100. Den afdragsfri variant har en kurs i omegnen af 99.

»Uanset om renten hedder en hel eller en halv, så er billedet af hamrende lave renter i bund og grund uaendret,« mener Brian Friis Helmer.

Hvis en boligejer i dag har en fast rente på 2 pct. eller derover og en restgaeld på minimum 500.000 kr., er der stadig gode muligheder.

Har man i dag et 2 pct.-lån med afdrag med en restgaeld på 1 mio. kr. og omlaegger det til et nyt 1 pct.-lån til en kurs lige under 100, sparer man ca. 200 kr. om måneden efter skat.

Omkostning­erne i form af gebyr og kurstab kan vaere hentet ind igen på ca. 2,5 år, mener Brian Friis Helmer.

 ??  ?? Mange boligejere har igen gjort klar til at konvertere. Arkivfoto: Søren Schnoor
Mange boligejere har igen gjort klar til at konvertere. Arkivfoto: Søren Schnoor

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark