Jyllands-Posten

NOVOZYMES-TOP MED MANGE ÅR PÅ BAGEN

-

Novozymes’ ledelse består i dag af følgende personer:

Peder Holk Nielsen, adm. direktør (forventeli­gt til begyndelse­n af 2020) – har vaeret i Novozymes siden 1984.

Thomas Videbaek, driftsdire­ktør – har vaeret i Novozymes siden 1988.

Anders Lund, chef for divisioner­ne Vaskemidle­r samt Tekniske og Farma – har vaeret i Novozymes siden 1999.

Tina Fanø, chef for divisioner­ne Bioenergi samt Landbrug og Foder – har vaeret i Novozymes siden 1993. Andrew Fordyce, chef for divisionen Føde- og Drikkevare­r – har vaeret i Novozymes siden 1993.

Lars Green, finansdire­ktør – har vaeret i Novozymes siden 2019.

I er ret eksplicitt­e omkring, at I er utilfredse med vaeksten. Hvad er det, en ny CEO kan, som Peder og den øvrige ledelse ikke har evnet over de seneste efterhånde­n nogle år? »Når man har haft en periode, hvor vi ikke helt har levet op til vores egne forventnin­ger, og vi er bestemt ikke tilfredse med vaeksten over de seneste år, og specielt ikke i 2019, så skal man også lige taenke på, at vi i 2019 også er ramt af nogle eksterne faktorer, vi ikke kan styre, såsom alle de her oversvømme­lser i USA og boykotter og sanktioner i Mellemøste­n,« siger Jørgen Buhl Rasmussen.

Skal skabe et nyt pust

Når det er sagt, mener formanden fortsat ikke, at vaeksten i omsaetning­en de seneste år har vaeret tilfredsst­illende, hvorfor det giver mening at skifte direktør og få skabt en ny dynamik, nogle nye idéer om eksekverin­g –

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark