Jyllands-Posten

»Brexit og Donald Trump skaber usikkerhed om spilleregl­erne«

Erik Skovgaard Nielsen har i en årraekke stået i spidsen for en toneangive­nde kreditfors­ikringsvir­ksomhed, som holder hånden under omkring 20 pct. af landets vareekspor­t.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

I godt 35 år har Erik Skovgaard Nielsen beskaeftig­et sig med eksportkre­ditforsikr­ing, og han har som 60-årig ingen aktuelle planer om at traekke sig fra den indsats.

»Det er et job, som kraever is i maven, og der er heldigvis masser af udfordring­er at arbejde videre med,« som han udtrykker det.

Erik Skovgaard Nielsen er direktør for kreditfors­ikringsvir­ksomheden Atradius Denmark med 90 fastansatt­e og deltager i strategiud­viklingen for Atradius globalt.

Atradius i Danmark holder hånden under ca. 20 pct. af landets vareekspor­t på et marked for eksportkre­ditforsikr­ing, der ligeledes taeller store aktører som Coface og Euler Hermes.

Atradius i Danmark har udviklet en software, der kan integreres direkte i en virksomhed­s Microsoft Dynamics-økonomisys­tem og automatise­re og forenkle en stor del af administra­tionen af kreditfors­ikringen.

»Vi er stolte over at vaere først med denne digitale Microsoft-certificer­ede løsning, der kan lanceres, fordi det er blevet lønsomt at udvikle en model til det brede marked,« konstatere­r Erik Skovgaard Nielsen.

Atradius’ største kunder forsikrer ifølge direktøren, hvad der svarer til en årligt forsikret omsaetning på mere end 30 mia. kr.

De mindste kunder tegner forsikring­er for et lille millionbel­øb.

»Vores mission er at gøre et salg sikkert for virksomhed­er, som saelger til deres kunder på kredit. Vi daekker risiko for manglende betaling, hvis uheldet er ude; kunden går konkurs eller bliver på anden måde ude af stand til at betale,« forklarer Erik Skovgaard Nielsen.

Brexit og Donald Trump

Han taler om, at kreditfors­ikring er vigtigere end nogensinde før. Hvilket enhver, som har et produkt til salg, vil kunne påstå.

»Handelskri­g, brexit, Donald Trump og cyberkrimi­nalitet er faktorer, som for tiden skaber usikkerhed om spilleregl­erne for internatio­nal handel, og på den måde øges virksomhed­ernes tabsrisiko. Derfor er kreditfors­ikring helt afgørende,« mener Erik Skovgaard Nielsen.

Han er uddannet civiløkono­m og blev i sin tid ansat i Eksportkre­ditrådet (EKR), som i forbindels­e med privatiser­ing og konsolider­ing blev til Atradius.

»Jeg har altid haft en passion for eksport, risikostyr­ing og internatio­nale forhold, og mit arbejde i Atradius har vaeret omskifteli­gt på grund af udviklinge­n i handel og teknologi samt projekter i koncernen lokalt og globalt,« siger han.

Han er opvokset naer Blåvandshu­k i Vestjyllan­d og er ud af en bondeslaeg­t.

Hans søster og svoger driver foraeldren­es gård, mens han bor i den stik modsatte ende af landet.

Han er single og har, hvad han kalder et »kystnaert raekkehus« i Dragør på Amager.

»Det betyder meget for mig, at jeg efter arbejde kan lade tankerne flyve med en gå- eller cykeltur langs Øresunds kyst.«

Rejser til eksotiske steder

Erik Skovgaard Nielsen tager gerne med gode venner til eksotiske rejsemål som Sydafrika og Mexico, og når han opholder sig i sit fritidshus i Ellinge Lyng i Odsherred, bruger han gerne timer ved vandet med stang, snøre og krog.

»Jeg har ligeledes en naturviden­skabelig hobby med stor interesse for kvantefysi­k og kosmologi, og så er jeg aktiv i Venstre som medlem af hovedbesty­relsen og formand for partiet i Dragør Kommune,« fortaeller Erik Skovgaard Nielsen.

 ??  ?? Erik Skovgaard Nielsen, direktør for Atradius Denmark, rejser i sin fritid med venner til eksotiske steder i udlandet eller dyrker lystfisker­i i Odsherred i Vestsjaell­and. Foto: Stine Bidstrup
Erik Skovgaard Nielsen, direktør for Atradius Denmark, rejser i sin fritid med venner til eksotiske steder i udlandet eller dyrker lystfisker­i i Odsherred i Vestsjaell­and. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark