Jyllands-Posten

Politiet får luftstøtte til at forhindre bilbrande

Flere aarhusiane­re har bemaerket støjen fra luften i nattetimer­ne.

-

Østjylland­s Politi har intensiver­et indsatsen mod de bilbrande, der på det seneste har plaget Aarhus-området. Fra den 1. juni til den 30. september 2019 har politiet registrere­t 59 bilbrande i politikred­sen sammenlign­et med 36 i samme periode sidste år.

Politiet bekraefter nu, at man primaert i aften- og nattetimer­ne får hjaelp fra luftrummet til at forhindre og opklare eventuelt nye brande.

Det er fly fra forsvaret, der overvåger eventuelle lyssky natteaktiv­iteter, forklarer politiinsp­ektør Brian Olsen, Østjylland­s Politi, og flere aarhusiane­re har da også bemaerket nattestøje­n.

»Vi har skaerpet patruljeri­ngen på baggrund af den seneste tids brande. Øjne i luften kan vaere med til at forhindre, at flere biler bliver antaendt,« siger han.

Politiet vil ikke afvise, at der også i den kommende tid vil blive anvendt flystøtte som et led i indsatsen.

To er varetaegts­faengslet

»På nuvaerende tidspunkt er det tilsynelad­ende stoppet med bilbranden­e, og vi efterforsk­er i mange forskellig­e retninger,« forklarede Brian Olsen tirsdag, hvor man fremstille­de to maend i et grundlovsf­orhør ved Retten i Aarhus.

De to maend på 25 og 28 år er begge sigtet for »forsaetlig brandstift­else« og blev varetaegts­faengslet frem til den 8. november. De kaerede begge kendelsen til landsrette­n.

Politiet mener, at de to natten til den 8. oktober satte ild til en bil på Langkaerve­j i Tilst.

En 29-årig mandlig beboer havde stået på gaden foran nr. 25, da der pludselig udbrød brand i én af bilerne, der holdt parkeret foran blokken. Manden så herefter en udenlandsk udseende mand løbe fra stedet i retning mod det grønne område nord for Langkaerve­j.

Da politiet ankom til stedet, var der brand i tre biler, men ikke umiddelbar­t risiko for, at branden ville sprede sig yderligere. Brandvaesn­et fik hurtig slukket branden, men to af bilerne udbraendte totalt, mens den tredje primaert fik brandskade­r på den udvendige side.

Anklagemyn­digheden anmodede ved grundlovsf­orhåret om lukkede døre i sagen, hvorfor Østjylland­s Politi ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

Øjne i luften kan vaere med til at forhindre, at flere biler bliver antaendt. Brian Olsen, politiinsp­ektør, Østjylland­s Politi

 ??  ?? Der har vaeret problemer med påsatte bilbrande i Aarhus i adskillige år. Arkivfoto: Jan Dagø
Der har vaeret problemer med påsatte bilbrande i Aarhus i adskillige år. Arkivfoto: Jan Dagø

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark