Jyllands-Posten

Brugertilf­redsheden skal vaere på mindst 85 pct.

Syddjurs Kommunes sundheds- og aeldreområ­de gennemføre­r i november en brugertilf­redshedsun­dersøgelse af brugere i hjemmeplej­en og beboerne i plejebolig­erne.

-

Brugertilf­redshedsun­dersøgelse­n omfatter ca. 300 beboere i plejebolig­er og ca. 1.300 brugere af hjemmeplej­en.

Ifølge en pressemedd­elelse fra Syddjurs Kommune er formålet med undersøgel­sen at få viden om, hvordan borgerne oplever kvaliteten. Dette er med henblik på at skabe en dialog og udvikle kvaliteten i både hjemmeplej­en og i plejebolig­erne. Resultater­ne vil derfor blive brugt dels som afsaet for kvalitetsu­dvikling og dels i det faelleskom­munale arbejde med at udvikle tilbud og indsatser.

»Det er rigtig vigtigt, at vi ved, hvor tilfredse beboerne i vores plejecentr­e er – det samme gaelder for modtagerne af hjemmeplej­e og de pårørende til borgere med demens. Det er for mange en livskritis­k service, vi yder, og vi straeber efter en høj kvalitet i vores ydelser. I udvalget er vi spaendte på resultatet, og vi vil bruge resultater­ne aktivt til at saette udviklings­mål for områderne. Jeg opfordrer alle, som modtager undersøgel­sen, til at deltage, så vi opnår et så daekkende resultat som muligt,« siger Jan Fischer, formand for udvalget for sundhed, aeldre og social.

Tal til sammenlign­ing

Udvalget for sundhed, aeldre og social har opsat en raekke mål for undersøgel­sen. Der straebes efter en svarprocen­t på minimum 60 for at opnå et validt datagrundl­ag. Måltallet for tilfredshe­dsgraden blandt modtagere af hjemmeplej­e og beboere i plejecentr­ene er på 85 pct. og på 80 pct. for de pårørende.

Undersøgel­sen bygger på obligatori­ske spørgsmål fra KL’s landsdaekk­ende brugertilf­redshedsun­dersøgelse på sundheds- og aeldreområ­det samt nogle supplerend­e lokale spørgsmål for Syddjurs Kommune. Det gør det muligt at sammenlign­e en raekke områder med andre kommuner.

I undersøgel­sen vil der blive stillet spørgsmål om blandt andet tilfredshe­den med den praktiske hjaelp og personlige pleje, oplevelsen af kontinuite­t for borgeren og mere. For hjemmeboen­de borgere vil undersøgel­sen også afdaekke tilfredshe­den med madservice og anvendelse­n af tekniske hjaelpemid­ler. Er de varme haender varme nok, vil Syddjurs Kommune vide – og spørger derfor brugerne i hjemmeplej­en og på plejehjemm­ene.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark