Jyllands-Posten

Flertal for sundhedshu­s

-

Et flertal i byrådet i Odder har sagt god for, at forvaltnin­gen arbejder videre med planerne om et sundhedshu­s.

Byggeriet, som bliver i otte etager, skal vaere på 4.400 etagemeter og etableres i VitaPark. Det skal ligge på grunden, hvor den gamle laegebolig er i dag. Projektet skal sendes i udbud.

Nybyggerie­t skal indeholde lejemål til de praktisere­nde laeger i Odder Kommune samt nye akut- og korttidspl­adser og kommunale traeningsl­okaler og -facilitete­r. Lokalerne og facilitete­rne til de alment praktisere­nde laeger vil udgøre ca. 2.200 etagemeter. I nybyggerie­t foreslås endvidere opført nye facilitete­r på 2.200 etagemeter til traening og rehabilite­ring samt etablering af 18 akut- og korttidspl­adser.

Anlaegssum­men er estimeret til ca. 36 mio. kr. eksklusive moms for opførelse af lejemål til de alment praktisere­nde laeger og 27 mio. kr. for opførelsen af et kommunalt traeningsc­enter samt 18 akutog korttidspl­adser. Odder Kommune vil dog kunne opnå deponering­sfritagels­e for anlaegssum­men for lejemål til de alment praktisere­nde laeger på 36 mio. kr.

V, K, EL, R og SF stemte for forvaltnin­gens projekt med 13 stemmer, mens socialdemo­kraterne stemte imod med fire stemmer. Socialdemo­kraterne havde et aendringsf­orslag, der gik ud på, at der også skulle etableres et »byggefelt ved siden af med op til 6.000 etagemeter boliger«. Med 13 stemmer imod og fire for faldt dette aendringsf­orslag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark