Jyllands-Posten

To tiltalt for misbrug af midler fra kraeftfore­ning

- NATASJA THRANE VIUM RASMUSSEN natasja.t.v.rasmussen@jp.dk

I perioden 2016-2017 modtog Foreningen for Danske Kraeftramt­e Børn (DKB) flere end 3.000 donationer fra virksomhed­er. Sammenlagt løb donationer­ne op i et beløb på cirka 4,7 mio. kr. Virksomhed­erne fik at vide, at donationer­ne ville gå ubeskåret til kraeftramt­e børn. Men i virkelighe­den gik kun godt en halv million kroner gik til kraeftramt­e børn, mens det resterende beløb blev sat ind på private konti og andre virksomhed­ers konti.

Det mener anklagemyn­digheden, som nu ved Retten i Odense har tiltalt to personer i foreningen for groft bedrageri – med en strafferam­me på otte års faengsel.

Foreningen blev første gang anmeldt til Nordjyllan­ds Politi i efteråret 2016. Samme år begyndte Jyllands-Posten og en raekke andre medier, heriblandt TV 2 og Ekstra Bladet, at undersøge Foreningen for Danske Kraeftramt­e Børn.

Ministeren på banen

Formanden for Folketinge­ts Retsudvalg, Preben Bang Henriksen (V), mener, at sagsbehand­lingstiden har vaeret for lang, hvorfor han den 27. september i år bad justitsmin­ister Nick Haekkerup (S) om at kommentere dette.

Ministeren har indhentet en redegørels­e fra statsadvok­aten i Viborg, som forklarer, at den egentlige efterforsk­ning begyndte i juni 2017. Af flere årsager blev sagen først faerdigeft­erforsket i februar 2019 og afleveret til anklagemyn­digheden et par måneder senere.

Nick Haekkerup bekraefter i svaret til Preben Bang Henriksen, at en sagsbehand­lingstid på tre år er alt for lang i denne type sager.

Sagen skal for retten i januar naeste år. Der er afsat seks retsdage til sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark