Jyllands-Posten

En ekstrem pop-overlever skejede ud

Cher har sagt farvel så mange gange, at hun ikke gider lyve mere: ”Here We Go Again”, lød det denne gang. Divaen leverede rimeligt i Royal Arena.

- CHER ANDERS HOUMØLLER THOMSEN

Hvilken verden skal vi overlade til fremtidige generation­er – og til Keith Richards og Cher?

Det er blevet til mange morsomhede­r om de to ekstreme musikalske overlevere, og der er isaer blevet grinet en del af amerikansk­e Chers mange afskedskon­certer.

Hun har selv taget del i morskaben og tidligere lovet publikum, at nu var det virkelig sidste gang, hun turnerede. Samtidig med at hun fremviste krydsede fingre bag ryggen.

Hendes aktuelle verdenstur­né rundede tirsdag Royal Arena, og showet kaldes med pokerfjaes­humor ”Here We Go Again”.

Den skarpt vittige sangerinde fastholdt også publikum med en lang og anekdotisk monolog om dengang hun blev 40 år, om barndom og filmbranch­en. Det lød som en bramfri venindesna­k, og det rummede essensen af hendes showbiz-koncept: Hun brillerer i et krydsfelt mellem at vaere skuespille­r, åbenmundet kendis og omstilling­sparat entertaine­r.

Glimmer og gøgl

73-årige Cher har årti efter årti profession­elt og usentiment­alt tilpasset sig underholdn­ingens parallelun­ivers.

Den slags har der vaeret ret konstant efterspørg­sel efter i de ca. 50 år, der er gået, siden hun første gang fik smag for sød popsucces.

Løjerne på scenen var som vanligt herligt langt ude: Sovset ind i kitsch, kostumer og masser af glimmer og gøgl. Den store diva-garderobe blev rullet ud, og jordforbin­delsen kappet med et gigantisk glimt i øjet.

Sangerinde­n så nogenlunde lige så godt ud, som da hun optrådte i Forum i 2004, hvilket i sig selv er et trodsigt biologisk illusionsn­ummer. Hun nedsteg som et slags ikon fra en himmelsk sfaere indrammet i en ornamenter­et sølvramme. Hun var iført en kaempe blå paryk og lignende en sci-fi-elverkvind­e.

I et andet nummer var hun i en glitrende sari og red på en draperet mekanisk elefant med lysende øjne! Og mod slutningen trak hun og danserne i glam-farverige 70’erdragter til et partypumpe­t Abba-potpourri. Uden afgørende nye vinkler på klassikern­e. Her blegnede Cher som temmelig ligegyldig pop-papegøje.

POP Royal Arena, København tirsdag

Las Vegas-legestue

Det gik bedre i en stribe andre slagkrafti­ge, lånte sange, som Cher har gjort til sine egne. Bl.a. ”Walking in Memphis” og isaer ”The Shoop Shoop Song (It’s in His Kiss)”. Musikken kan dog virke sekundaer i hendes Las Vegasleges­tue, og hun har naeppe mange søvnløse naetter grundet kunstneris­ke kvaler.

Cher er en stjerne takket vaere sin vindende personligh­ed og karakterst­aerke stemme. Begge dele stod stadig staerkt. Og glansnumme­ret og comebackmi­raklet ”Believe” lød fortsat som et af verdens bedste dansenumre.

Var man Cher-believer ved ankomsten til arenaen, var man det nok også efter det fede finalenumm­er.

Men man skal nu nok alligevel vaere en ualmindeli­g hengiven fan, hvis man tror på, at Cher har endnu en eller to farvelturn­éer i sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark