Jyllands-Posten

Hun jagter dansens magi

Solodanser Holly Jean Dorger drog fra New York til Den Kongelige Ballet i København, hvor hun elsker at lade sig udfordre på scenen.

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN

Oprindelig­t var det skotsk highland dancing, som var solodanser­en Holly Jean Dorgers store passion.

Hun voksede op i Detroit i staten Michigan, og som 10-årig vandt hun U.S. Championsh­ips inden for den skotske danseart.

Men som 12-årig skiftede hun genre og gik målrettet efter en balletkarr­iere. Allerede som 14-årig blev hun optaget på School of American Ballet i New York, hvor Nikolaj Hübbe dengang underviste.

Han spottede hendes saerlige talent, og da han i 2008 blev balletchef på Det Kongelige Teater, headhunted­e han Holly Jean Dorger.

Hun tog med til Danmark for at blive korpsdanse­r ved Den Kongelige Ballet.

Dansen giver hende glaede og frihed, fortaeller hun i et lille interview på Det Kongelige Teaters hjemmeside.

Elsker dansens udfordring

Men hun optraeder også i den kraevende kunstart, fordi hun gerne vil give sine tilskuere en saerlig oplevelse:

»På det ikke-narcissist­iske plan håber jeg, at jeg, hver gang jeg danser, rører publikums hjerte. Jeg elsker følelsen af at blive trinmaessi­gt udfordret på scenen. Det er magisk. Så laenge jeg kan, vil jeg jagte magien og håbe, at jeg kan bringe noget af denne magi ud til hver enkelt tilskuer,« siger hun i samme interview.

Sin drøm om at blive forfremmet til solodanser fik Holly Jean Dorger opfyldt i 2016 – efter sin blaendende praestatio­n i Balanchine­s ”Tema og Variatione­r” på Det Kongelige Teaters

Gamle Scene.

»Aftenens stjerne er en funklende dansediama­nt i Den Kongelige Ballets juvelsmykk­e. En passionere­t, fri – ja, naesten vild ballerina. Hendes umaettelig­e appetit på dansen kombineret med hendes skarptsleb­ne tilsynekom­st på scenen gør hende til en ener af højeste karat,« roste Nikolaj Hübbe hende ved denne festlige lejlighed.

Dette efterår danser hun rollen som Cekalinski­js datter Pauline i balletgyse­ren ”Spar Dame” på Nationalsc­enen. Holly Jean Dorger,

kongelig solodanser, København

 ??  ?? »Danmark er ikke et let land at flytte til som udlaending. Alt står jo på dansk,« siger amerikansk­e Holly Jean Dorger, der er solodanser ved Den
Kongelige Ballet.
Arkivfoto: Katinka Hustad
»Danmark er ikke et let land at flytte til som udlaending. Alt står jo på dansk,« siger amerikansk­e Holly Jean Dorger, der er solodanser ved Den Kongelige Ballet. Arkivfoto: Katinka Hustad

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark