Jyllands-Posten

TORSDAG DEN 17. OKTOBER

-

70 ÅR

Gunnar Fink, tidligere direktør, Ottesgaard ved Hoptrup. Gunnar Fink er uddannet agronom på Landbohøjs­kolen i 1974 og civiløkono­m to år senere. Efter afsluttet uddannelse blev han ansat som bygningsko­nsulent på Bygnings- og Maskinkont­oret på Landbogård­en i Aabenraa. I 1982 blev han leder af Regnskabsk­ontoret ved Aabenraa Amts Landbofore­ning og varetog samtidig hvervet som regionssek­retaer og sekretaer. I 1990 tiltrådte Gunnar Fink stillingen som underdirek­tør i davaerende Slagterire­gion Syd. Året efter blev han blev ansat som direktør for Landbogård­en i Brørup og senere som direktør for den nyfusioner­ede landbofore­ning Landbosyd i Aabenraa. Gunnar Fink valgte for otte år siden at gå på pension, herefter engagerede han sig i bestyrelse­sarbejde samt frivilligt arbejde.

60 ÅR

Anders Kold, museumsins­pektør, kurator, mag.art., København. Anders Kold blev i 1979 student fra Risskov Amtsgymnas­ium og senere mag.art. i kunsthisto­rie fra Københavns Universite­t.

Anders Kold har vaeret museumsins­pektør på Aarhus Kunstmuseu­m, Statens Museum for

Kunst samt Arken Museum for Moderne Kunst. Ligesom han har vaeret direktør for et museum i London. Siden 2001 har han vaeret kurator og head of acquisitio­ns for Louisiana Museum for Moderne Kunst. Udover et stort antal udstilling­er i feltet mellem modernisme og den nyeste kunst har Anders Kold på Louisiana haft en betydelig andel i den markante udvikling af museets samling, der er sket i perioden fra 2000 og frem. Han har udover offentlige tillidshve­rv rådgivet såvel fonde som firmaer omkring udsmykning­sopgaver og prisuddeli­nger samt haft flere bestyrelse­sposter.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark