Jyllands-Posten

Landsholds­bobler skal stoppe med at blunde på banen

I fravaeret af Mikkel Hansen skal Lasse Møller bevise sit vaerd.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Landsholde­t har laenge fyldt meget i hovedet på GOG’s største håndboldpr­ofil, og nu har Lasse Møller igen chancen for at vise, at han er god nok til Nikolaj Jacobsens trup.

En måned gammel hjerneryst­else har fået Mikkel Hansen til at melde afbud til naeste uges to landskampe, og derfor blev Lasse Møller onsdag udtaget som afløser.

»Det bliver sjovt, og lige nu kan jeg ikke taenke på andet, selv om det er på en aergerlig bekostning,« siger han.

GOG’s topscorer var i spil til en VM-plads i fjor, men den drøm blev knust af en grim knaeskade, der holdt ham ude i flere måneder. Nu går han benhårdt efter at vise sig positivt frem i naeste uges samling, der er Nikolaj Jacobsens sidste mulighed for at se spillerne an i landsholds­tøjet inden udtagelsen af EM-truppen senere på året.

»Vi er mange venstre backs, der kaemper om at blive en fast del af truppen. Der er et vanvittigt pres på den position. Lige nu er jeg på vippen, og det er et svaert sted at stå, for jeg er vant til en stor rolle i min klub,« siger bagspiller­en.

En anden spillestil

Lasse Møller er 23 år, men han vurderer ikke, at han er for ung til at blive udtaget til den endelige trup, der skal til EM i januar.

»Jeg kan sagtens vaere med det på niveau, men jeg er måske for ung til at kunne gøre en stor forskel. Jeg laver måske lidt for mange fejl, fordi jeg står og blunder. Det vil Nikolaj Jacobsen gerne have skåret fra mit spil. Det skal vaere mere stabilt. Det forstår jeg godt, og det arbejder jeg på,« siger Lasse Møller og fortsaette­r:

»Men spørgsmåle­t er også, om han tør satse på en ung spiller som mig, der har en lidt anden stil.«

Danmark spiller to kampe ved Golden League-staevnet, hvor modstander­ne er af høj kvalitet. Torsdag den 24. oktober gaelder det Frankrig i Aarhus, mens enten Norge eller Spanien venter i Aalborg lørdag den 26. oktober.

»Tiden må vise, om jeg får spilletid eller ej. Ellers må jeg bare give alt til traening.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark