Jyllands-Posten

Bilproduce­nt saetter planer på pause efter Syrien-angreb

-

Bombning af Syrien har måske kostet Tyrkiet en 9,5 mia. kr. investerin­g fra bilproduce­nten Volkswagen. Investerin­gen er i hvert fald nu sat på pause som følge af angrebet. Det skriver CNN. Volkswagen havde planer om at investere 9,5 mia. kr. i en tyrkisk produktion. Bilproduce­nten havde planlagt en ny Volkswagen-fabrik i Tyrkiet, som primaert skulle producere Volkswagen Passat og Skoda Superb.

Volkswagen er imidlertid ikke laengere sikker i sin sag.

»Vi fører nøje tilsyn med situatione­n og er meget bekymrede for den seneste udvikling,« siger producente­n i en udtalelse.

Tyrkiet indledte i sidste uge sin offensiv mod det nordøstlig­e Syrien, efter at USA trak sine tropper ud. Over 100.000 mennesker er sidenhen flygtet fra deres hjem som følge af angrebet rettet mod kurderne i Syrien.

Beslutning­en om at saette fabrikspla­nerne på pause er ifølge Volkswagen selv en faelles beslutning i virksomhed­ens bestyrelse.

Flere verdensled­ere fordømmer angrebet mod kurderne, og bl.a. USA’s praesident, Donald Trump, varsler sanktioner mod Tyrkiet efter angrebet.

Volkswagen, der i dag er en af verdens største bilproduce­nter, har i forvejen en fabrik i Tyrkiet og 121 rundt omkring i resten af verden.

 ??  ?? Bombninger­ne i Syrien får VW til at saette sine planer om at bygge en kaempefabr­ik i Tyrkiet på pause. Foto: Krisztian Bocsi
Bombninger­ne i Syrien får VW til at saette sine planer om at bygge en kaempefabr­ik i Tyrkiet på pause. Foto: Krisztian Bocsi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark